VF19 driller Kevin

Kevin Magnussen Copyright Haas F1 Media

Kørerne skal være mere ens for at gøre det mere lige for de lidt større kørere. 80 kg skal kører + sæde veje, hvilket ikke bare gør det mere lige for alle, men også er sundere for kørerne. Måske effekten af dette er årsagen til, at VF19 driller Kevin Magnussen.

Det er ikke fordi racerkørere er store mennesker. Tværtimod, men tidligere kunne man flytte ballast rundt i bilen til hjælp med at sænke bilens tyngdepunkt og balance, og det har gennem tiderne fået flere kørere til at sulte sig.

Kevin Magnussen
Copyright Haas F1 Media

Den nye regel har glædet flere kørere. Nu kan de spise op og nu kan de rent faktisk træne sig til større muskler uden, at det koster på tyngdepunkter. Derfor er de fleste kørere fire kilo tungere i år (ud fra hvad man læser).

Lewis Hamilton er synligt større og verdensmesteren er selv glad for, at han nu er blevet mere tonet. Romain Grosjean har øget sin vægt fra 69 til 74 kg og Kevin er selv vokset fra 69 til 73 kg.

I første testuge fik Kevin en mindre skade på sin første testdag, da nakkestøtten ikke passede danskeren. Det betød, at han måtte opgive eftermiddagens test, hvilket gav testdebut til Pietro Fittipaldi.

Kevin Magnussen
Copyright Iban Coca Fotografia

Torsdag den 21. februar blev Kevins fysiske træner Thomas hasteindkaldt, da Kevin havde så store smerter i nakken, at det kunne have sat en stopper for testen, hvor han skulle teste efter frokost. Kevin kom på banen til stor glæde for de danskere, der var taget nede for at overvære testen.

Med nogle ændringer er det langt bedre end sidste uge (sidste uges test, red.), men det er der stadig.