USA’s GP – Kval – Max tog pole

Max Verstappen tog pole i Texas Copyright Red Bull Contentpool

En spændende kvalifikation sluttede med pole position til Max Verstappen, der blev sat på sidste omgang. På den sidste omgang kørte han weekendens hurtigste tid og den eneste under 1.33. Lewis Hamilton starter ved siden af Max, mens Sergio Perez var den største overraskelse i kvalifikationen.

Gridstraffe til flere kørere fik også lidt betydning. George Russell, Fernando Alonso og Sebastian Vettel skal alle starte bagerst, men det afholdt dem ikke fra at køre sig i Q2, hvor den største overraskelse var, at Lance Stroll blev sendt ud allerede i Q1.

En af de store emner var banebegrænsninger i sving 9 og 19 som de primære. Det oplevede flere kørere, som mistede deres omgangstid, og derfor blev presset for at gå videre. George Russells eneste forsøg i Q2 blev annulleret pga overskridelse af banebegrænsningen.

Plads 2 og 3 i kvalifikationen, Lewis Hamilton og Sergio Perez.
Copyright Red Bull Contentpool

Esteban Ocon var den store skuffelse, der ikke giv videre til Q3, hvor Yuki Tsunoda gjorde det i sidste forsøg. Det betød, at de fem hold i Q3 havde begge kørere med til Top 10-shootoutet.

Let regn på sidste forsøg fik også betydning for afgørelsen af kvalifikationen. Sergio Perez sagde efter p3 var sikret, at regnen havde kostet noget tid. Ikke meget men nok til, at det ikke blev en ren Red Bull-front row. P3 kan dog godt være en fordel, da han ligger i Maxs slipstrøm om mod første sving.

Startgridden med straffe uddelt