Ungarns GP – Max vinder fra p10

Max Verstappen vandt i Ungarn 2022 Copyright Red Bull Contentpool

Han startede på plads 10 i dagens løb i Ungarn. Han spandt sin Red Bull RB18 og alligevel sluttede han forrest. Overraskende nok var det med de to Mercedes efter sig. Ferrari sluttede udenfor podiet og Kevin Magnussens løb blev ødelagt i sving 3. Men Max Verstappen vandt løbet og kørte sig tættere på den næste VM-titel.

Løbet startede med George Russell på pole. Det var Mercedes’ 250. grand prix efter comebacket i 2010, så der var noget stolthed på spil. George tog dog også starten og blev der indtil den første pitstoprunde vendte rundt på rækkefølgen.

Ferrarierne sætter efter George Russell
Copyright Ferrari Media

Ingen af de to Ferrarier kunne passere den hurtige brite, og først på omgang 31 kom Charles Leclerc i front. Med det samme trak Charles fra, mens Carlos Sainz kom op til, men ikke forbi George.

Harddæk til begge Ferrari ødelagde deres løb, og gav et ekstra pitstop i sidste del af løbet, hvor de fik soft på bilerne. Lewis Hamilton var tilbage og kørte et flot løb, hvor han med få omgange tilbage tog plads to fra holdkammeraten.

Max Verstappen vandt i Ungarn 2022
Copyright Red Bull Contentpool

Max Verstappen styrede det hele, da han kom i front og selv en VSC sidst i løbet, da Valtteri Bottas udgik, som den eneste kører, gav nogle panderynker.

Den kommende F1-pensionist Sebastian Vettel overhalede Lance Stroll sidst i løbet. Kevin Magnussen startede godt og rykkede hurtigt fra p13 til p10, men så ramte han en kører i sving 3, ødelagde en del af forvingen og blev kaldt i pit for at få udbedret skaden på omgang 6.

Haas benyttede muligheden til at sende Kevin ud på Hard, og det ødelagde fuldstændig danskerens løb. Mick Schumacher fik også hard, da han kom i pit og så var alle chancer for point væk.