Ungarns GP – Kval – Hamilton på pole

Lewis Hamilton vandt i Portugal Copyright Mercedes AMG

Vi er klar til kvalifikationen til Ungarns Grand Prix. Træningerne har vist, at feltet, specielt midterfeltet er tæt. Yuki Tsunoda og Nikita Mazepin er de førte på banen. De to Alfaer følger efter. Mick Schumacher havde et uheld i FP3, så det er tvivlsomt han kommer til start.

Den første registrerede tid står Yuki Tsunoda for. 1.18.163 lyder den, men den bliver slået med det samme af Kimi Raikkonen. Efter de første flyvende omgange er der kommet en del flere biler på banen. Efter seks minutter er der kun sat fire tider.

Valtteri Bottas kører med det samme en tid i 1.16.610 og den bliver med det samme slået af Lewis Hamilton. Max Verstappens tider er alle lilla og første tid er 1.16.214. Sergio Perezs første tid er mere end et sekund langsommere end Max Verstappen.

Nicholas Latifi
Copyright Williams Racing

Pierre Gasly tager p4 foran Lando Norris, Fernando Alonso og Sergio Perez.  Charles Leclerc blander sig i Q1 og kører sjette tid, men Carlos Sainz lægger p4 ind. TV-billederne viser Mick Schumacher stå klar, men hans Haas er det desværre ikke.

Sergio Perez er første kører ude på andet skud, men han er helt nede på p9 og forbedrer sig ikke. De fem i farezonen ligner de sædvanlige. De to Haas, de to Williams og så Yuki Tsunoda. Med 3.30 tilbage kører bilerne tilbage på banen til sidste forsøg. Sebastian Vettel overhaler Lewis Hamilton i pitudgangen.

Nikita Mazepin og Yuki Tsunoda åbner sidste forsøg. Sebastian Vettel kører sig på p8, Lance Stroll kører p6 og dermed er de fem langsomste fundet.

 1. Yuki Tsunoda
  17. George Russell
  18. Nicholas Latifi
  19. Nikita Mazepin
  20. Mick Schumacher (ingen tid sat)
Lando Norris
Copyright McLaren Media

Q2 – Pierre Gasly er første kører ude på banen, men der går ikke mange sekunder før der kommer et stort skud biler ud. Mercedes og Max Verstappen er ude på medium med det samme. Det handler om startdækket til løbet søndag.

Lewis Hamilton kører 1.16.553 på medium med Max to tiendedele efter. Bottas og Perez tager p3 og p4-tiden i første forsøg. Sebastian Vettel og Pierre Gasly på soft presser sig begge ind imellem Mercedes og Red Bull-parrene.

Fernando Alonso kører sig ind på p3 og med under syv minutter tilbage kører Charles Leclerc sig op på p2. Til gengæld crasher Carlos Sainz og skøjter sidelæns ind i dækmuren. Det giver rødt flag, og det lægger op til duel i de sidste minutter.

Med 6.40 tilbage åbner Q2 igen. Kørerne sidder klar, men ingen vil ud på banen. Årsagen er naturligvis, at man ikke kan nå to flyvende forsøg med en tur i pitten. Charles Leclerc åbner dog ballet og så kommer bilerne ellers. Valtteri Bottas er ude på soft, men der er vist ikke mange som tror han vil forbedre sin tid på det.

Sebastian Vettel
Copyright Aston Martin Racing

Lewis Hamilton kører første ud med 2.40 tilbage. Overraskende nok sætter Bottas en tid på sine soft, der er 21 tusindedele efter Lewis Hamilton, men Max Verstappen har trykket til den på sine soft og kører 1.15.650.

Sebastian Vettel rykker op på p10 og kvalificerer sig til Q3. Vettel er videre. Kun de to Mercedes går videre på medium.

Pladserne 11 til 15 blev:

 1. Daniel Ricciardo
  12- Lance Stroll
  13. Kimi Raikkonen
  14. Antonio Giovinazzi
  15. Carlos Sainz (crash)
Esteban Ocon
Copyright Alpine Racing

Der resterer 12 minutter og ren soft-kørsel. Kun Sebastian Vettel er blevet i pitten, hvilket plejer at betyde, at han kun har dæk til en flyvende omgang. Pierre Gasly er første kører på en flyvende omgang. Valtteri Bottas er hurtig og kører 1.15,734. Nok til pole position i få sekunder for Lewis Hamilton kører 1.15.419 som hurtigste mand i første forsøg.

Max Verstappen og Sergio Perez er 3 og 4, og Max kalder ind til pitten, at han mangler grip på dækkene. Der er dog tid til en sidste flyvende omgang. Sebastian Vettel udnytter den tomme bane til at køre ud og sætte en tid.

Sebastian Vettel kører kun p8 ind i sit forsøg. Pierre Gasly åbner på ny. Lewis Hamilton og Max Verstappen ligger lige efter hinanden ude på banen. Max presser Lewis, men kører ikke forbi. Pierre Gasly rykker op på p5, Alonso forbi Vettel.

Hverken Max, Valtteri eller Lewis forbedrer sig og dermed er der dobbelt Mercedes på pole. Sebastian Vettel ender på p10, men havde kun et forsøg.

Max Verstappen fik ikke pole i Ungarn
Copyright Red Bull Contentpool

TV-billederne viser en hovedrystende Adrian Newey. Sergio Perez nåede slet ikke forbi målstregen før de røde lamper tænder. Det er set flere gange før, at de bagerste ikke når den sidste flyvende omgang.

Red Bull må nu håbe på regn, så Mercedes får elimineret fordelen af at starte på medium i løbet søndag.

Top 10 blev:

 1. Lewis Hamilton
 2. Valtteri Bottas
 3. Max Verstappen
 4. Sergio Perez
 5. Pierre Gasly
 6. Lando Norris
 7. Charles Leclerc
 8. Esteban Ocon
 9. Fernando Alonso
 10. Sebastian Vettel