Tilke skal designe Saudi-Arabien banen

Jeddah Copyright Radisson Blu

Når Formel 1 skal køre i Saudi-Arabien i november næste år, så bliver det på en bane designet af en gammel kending. Hermann Tilke, FIA’s favoritbanedesigner, skal tegne den gadebane i Jeddah, som skal lægge asfalt til det første løb i Saudi-Arabien.

Ifølge ‘Racefans.net’ så er det dog ikke FIA, men Prince Khalid Bin Sultan Al Faisal, formanden for Saudi-Arabiens Motorsportsforbund, der har taget fat i Hermann Tilkes firma på grund af deres store erfaring med banedesign, specielt på grund af den korte tidsramme fra løbets annoncering til løbet rent faktisk skal køres om 12 måneder.

“På grund af den tid vi har, fandt vi ud af den bedste løsning for os er at gå direkte til Tilke.”

“Vi er nødt til at arbejde meget hurtigt og det er en gadebane. Det er ikke et nyt projekt, der starter fra bunden, så vi ønskede at tage en som har erfaring med både gade- og racerbaner.”

Manden bag Baku skal også designe banen i JeddaH
Copyright Pirelli

“Vi arbejder tæt sammen med Formel 1, med Ross Brawn og hans hold og Tilke.”

“Vi ønsker ikke bare at være endnu et løb, vi ønsker at gøre noget specielt. Vi ønsker det bliver et anderledes løb, vi ønsker det bedste race. Så at arbejde tæt sammen med Formel 1 og Tilke, og have vores smukke område i Jeddah.”

“Jeg kan love dig, at det kommer til at skille sig ud.”

“Jeg kan fortælle sig, at det kommer ikke til at blive et langsomt løb. Vores mål er at gøre det spændende, med en masse overhalinger. Vi elsker at se løbet i Monaco, det er en vidunderlige begivenhed, men hvad angår racing, så er der ingen overhalinger, det er ikke særlig spændende.”

Løbet har allerede fået en masse opmærksomhed på grund af Saubi-Arabiens lidt mere tvivlsomme omgang med menneskerettigheder.