Tilbage til 2017

Starten på Eiffels GP Copyright Red Bull Contentpool

I 2018 lavede Liberty Media en ændring, som har haft stor indflydelse på, hvordan en weekend blev afviklet. Den var delt op i to dele, som dog blev indført på samme tid.

Den første var, at man rykkede starttidspunktet på et løb med 10 minutter, så i stedet for at formationsomgangen blev sat i gang klokken hel, så blev det ti minutter over klokkeslettet. Det skete fordi man ville give de tv-stationer, som først starter deres transmission på klokken 0 ellers ville gå glip af den sidste del af optakten.

Der hvor kørerne bliver spændt fast, motorerne startet og gridden, der kører henover skærmen. Man kan mene om den ændring, hvad man vil for igen er der plusser og minusser. Et langt løb kunne i stedet risikere at gå over klokkeslet, så det ville få indflydelse på næste program, men en rimelig harmløs handling.

Den anden var, at man rykkede det normale starttidspunkt fra 14 til 15. En handling som naturligvis var til for at give amerikanerne en ekstra times søvn i en kalender, der generelt har været tilpasset det europæiske publikum.

Det senere start og deraf sluttidspunkt gav dog problemer for f.eks. rejsebureauer, der på visse rejser havde hjemrejsedag søndag aften. Jeg oplevede det selv i 2018, da den naturlige afslutning med besøg på banen måtte droppes, for at kunne komme til lufthavnen i tide.

Den senere dagsafslutning betød også, at folk fik en time mindre om aftenen, hvilket har betydning hvis du er gæst til et Formel 1-grand prix. En tur fra Silverstone til London efter en dags race kunne gå fra cirka to timer helt op til fire timer.

Nu forlyder det, at man i år vil flytte løbsprogrammet tilbage til 2017-tider, så FP1 køres fredag klokken 10, kvalifikationen klokken 14 eller løbsstarten 14.00 eller 14.10.

Det kræver dog, at holdene og Formula One Management bliver enige, men det ventes ikke at blive det store problem.