Stefano Domenicalli ny boss for F1 (opdateret)

Stefano Domenicali, Ferrari CEO 2014 Copyright Ferrari Media

Det er nu bekræftet, at Stefano Domenicali bliver nye CEO for Formel 1 pr. 1. januar 2021.

—-

Det forlyder nu, at Chase Careys afløser som ny chef for Formel 1 er fundet. En gammel kending fra Ferrari, og delvis Lamborghini, i form af Stefano Domenicali.

  1. januar bliver han chefen for det hele. Eller det er hvad man bl.a. kan læse på Autosport i dag. Efter sigende er holdene blevet informeret om dette, men den endelige bekræftelse lader vente på sig.

Chase Carey har været CEO for Formel 1 siden Liberty Media købte sporten for år tilbage. At han ikke vil blive i Formel 1 kommer ikke som nogen overraskelse. Sporten er hård at være en del af, specielt for familien. Så en tur tilbage til USA har længe været på tegnebrættet, men afløseren skulle findes først.

Sean Bratches var en del af den oprindelige trio, med Ross Brawn som sidste led i trekanten, er allerede vendt hjem til USA.

Det er dog ikke en hvem-som-helst som skal løfte arven efter Chase Carey, men Stefano Domenicali kommer med et c.v., der ikke lader noget tilbage. Udover at have været teamchef for Ferrari fra 2008 til 2014, og tidligere sportslig chef for Ferrari, så har han været tilknyttet Audi og han blev chef for Lamborghini i 2016.

Udover det har han været chef for FIA Single-seater commission, og været med til at genoplive F2 og det nye F3.

Stefano Domenicali skal arbejde sammen med Ross Brawn og det er noget de har gjort før med god succes, så kemien er der allerede.

Nu venter vi bare på bekræftelsen.