Bahrains GP – Max V tog årets første sejr

Max Verstappen vandt i Bahrain 2024 Copyright Red Bull Contentpool

Det blev ikke overraskende Max Verstappen, der tog årets første sejr, da der lørdag blev kørt i Bahrain. Allerede efter første runde var han ude af DRS og efter 57 omgange var det med sejr og hurtigste omgang. Det kunne lyde som et kedeligt løb, men  det var det ikke.

Sæsonstarten var faktisk ganske underholdende. Allerede i de første sving blev der vendt op og ned på flere positioner. Nico Hulkenberg startede sin sædvanlige trend med en god startplacering for at falde tilbage i løbet. Her forbremsede tyskeren sig ind i første sving og det kostede Lance Stroll.

Begge biler måtte en tur i pit, mens Kevin Magnussen fra en dårligere startplacering hentede placeringer. Hvad så er vigtigst? Avancement eller en god kvalifikation? Selv om det ikke blev til point, så kedede vores danske kører sig ikke. I store dele af løbet spillede han en rolle lige udenfor pointene, og der var et godt pres på ham de sidste par omgange af løbet, hvor Daniel Ricciardo på Soft prøvede at komme forbi Kevin på Hard.

At det netop var Daniel Ricciardo, der angreb Kmag, skyldes at Yuki Tsunoda fik en teamordre om at lade Daniel komme forbi. Det var den unge japaner ikke glad for, og skældte da også teamet ud, men han lod holdkammeraten få et forsøg.

Sergio Perez kørte sig op fra en startplads fem til plads to i løbet. Både ham og Max Verstappen var så hurtige, at de begge tog Soft på ved deres andet pitstop. Carlos Sainz var en af dagens store overraskelser, da han kæmpede sig frem til det nederste trin på podiet, og næsten kunne holde trit med Sergio Perez.

Her kan du se højdepunkter fra løbet.

Charles Leclerc derimod startede fra p2, men havde store dele af løbet problemer med sine bremser, der låste flere steder, men specielt ind i sving 10. Det gjorde det muligt for andre at køre forbi med DRS. George Russell var længe med i kampen efter Max Verstappen, men han endte også med at falde et par placeringer tilbage, og endte på pladsen efter Charles Leclerc.

McLaren og Lewis Hamilton i den anden Mercedes havde set over hele løbet en god kamp. Lando Norris sluttede foran Lewis Hamilton, der kom forbi Oscar Piastri i sving 1 efter andet pitstop. Fernando Alonso og Lance Stroll, som nærmest var afskrevet efter første omgang, tog sig af de sidste to pointgivende placeringer.

De to Alpine-racere startede 19 og 20. De fik begge avanceret lidt i løbet, men en dårlig start for det franske hold. Logan Sargeant sluttede sidst i løbet. En forbremser ind i sving fire kostede alt for meget tid, men han kom tilbage på banen og gennemførte.

Et udmærket løb, hvor Max Verstappen trak fra, men hvor der generelt var gode kampe igennem hele feltet. Med Carlos Sainz ude af Ferrari og Lewis Hamilton ude af Mercedes næste år, så er der ekstra underholdning der. Carlos kører nu sin chance, og er ikke længere holdets mand. At Ferrari så altid kan kikse lidt i et pit stop det må vi leve med, hvis Carlos ikke makker ret.

Bahrain 2024 – Race

Allerede næste uge køres der igen i Mellemøsten. Denne gang i Saudi-Arabien, hvor gaderne i Jeddah lægger asfalt til årets andet lørdagsløb.

Husk Formel 1 i kan ses på TV3+/TV3 Sport, Viaplay og F1TV Pro.