Saudis GP – Kval – Perez på pole

Sergio Perez Copyright Pirelli

Sergio Perez blev den hurtigste kører i Jeddah, da han kørte 1:28.265 i Q3. Max Verstappen starter p15 efter tekniske problemer trak mesterens bil ud af Q2. Dagens positive overraskelse var Oscar Piastri, der kvalificerede sig i Q3.

Først skulle vi dog igennem Q1 og finde placering 16-20. Rent faktisk fandt vi kun plads 16 til 19, da Logan Sargeant ikke kvalificerede sig indenfor de 107% som ellers er et krav. Den amerikanske kører får dog lov at stille op på merit af hans træningsresultater.

Der var flere spin og et par kontakter med muren. Logan Sargeant havde et uheld, men bilen kunne køre videre, men han løb for tid. Logan havde tidligere fået annulleret sin hurtigste omgang for at have kørt over pitindgangsstregen på sin hurtigste omgang.

Charles Leclerc
Copyright Ferrari Media

I Q2 så det længe godt ud for Haas. Inden de afsluttende forsøg var begge kørere i Q3, men så blev Kevin Magnussen presset ud af Top 10. Max Verstappens første forsøg blev afbrudt på grund af en fejl og omgangen  efter fik han tekniske problemer. Da det ternede flag faldt var Nico Hulkenberg stadig i Top 10, men først skubbede Oscar Piastri ham ned på p10, og så kørte Pierre Gasly sin Alpine ind på p10. Dermed røg Hulken ud af Q3.

Med Max Verstappen ude af Q3 kunne vi så få en surprise vinder af kvalifikationen? Første tanke var Aston Martin og Fernando Alonso. Anden tanke var Ferrari og Charles Leclerc. Naturligvis var Sergio Perez storfavorit, men tidsmæssigt har Sergio og Fernando været tætte i de tidligere sessioner.

Fernando Alonso
Copyright Pirelli

Der er dog en grund til, at Sergio Perez kaldes den mexicanske forsvarsminister. På sidste omgang smadrede han de andre og satte hurtigste tid i 1.28.265 og hurtigst ved alle topfartsmålingerne på banen. Om Max Verstappen kunne have kørt 1.27 fik vi desværre ikke besvaret.

Charles Leclerc kom tæt på Perez og sluttede kvalifikationen p2, men en tiplaceringsstraf sender ham ned på p12. Fernando Alonso sluttede p3 og George Russell p4. Oscar Piastri kørte sin McLaren på p9 foran Pierre Gasly i p10.

Søndag venter der kørerne 50 omgange på den mere end seks kilometer lange bane. Løbet starter klokken 18 dansk tid og kan ses på TV3+, Viasat UHD, Viaplay og F1TV Pro.

Saudi-Arabiens GP – kval – 2023