Saudis GP – De frie træninger

Max Verstappen Copyright Pirelli

Fredag blev de to frie træninger kørt på den hurtigste gadebane i verden. Red Bull var dominerende i Bahrain og det ser de ud til også at være i Saudi-Arabien. Aston Martin var dog den positive overraskelse.

FP1’s to store emner var bremser og trafik. Trafik møder man altid på en gadebane og som oftest på de forkerte steder. Bremserne derimod er det vigtigste uanset hvilken type bane, og her havde flere kørere problemer flere steder.

George Russell
Copyright Pirelli

F.eks. den hurtige chikane ved sving 22. Mercedes var bedre kørende i FP1 end forventet og Alex Albon i Williams viste, at de Mercedes-motorisede biler ikke manglede kræfter på banen. Ferrari derimod halter efter. Carlos Sainz på p7 var måske rimeligt, men Charles Leclerc udenfor Top 10, og både Haas og Alfa Romeo i den triste halvdel.

Saudi-Arabien 2023 FP1

Anden træning havde endnu mere trafik og bremseproblemer. Max Verstappen var dog hurtigst på ny, men afstanden til nummer to var blevet mindre og i steder for Sergio Perez var det Fernando Alonso som blev 2’er.

Kevin Magnussen
Copyright Pirelli

Nico Hulkenberg sluttede på p8, hvilket var rigtig positivt for Haas, mens Kevin Magnussen kun kunne slutte på p15. Umiddelbart et skuffende resultat for vores dansker, men ifølge pressemeddelelsen, så havde dagen bestået af forskellige opsætninger, og som Nico Hulkenberg supplerede, så har Haas en rimelig hurtig bil på en omgang, men sværere over distancen.

Saudi-Arabien 2023 FP2

Husk Formel 1 kan ses på TV3 Sport/TV3+, Viaplay og F1TV Pro.