Sauber vil forblive et privathold

Kimi Raikkonen Copyright Alfa Romeo Racing

Vi kender dem som Alfa Romeo Racing, men bag navnet er det stadig Sauber Motorsport, der er holdet, som styrer alle ting. Det har de gjort siden 1993 og bortset fra fire år som BMW’s fabrikshold, så har holdet fra Schweiz været et privathold.

Det ønsker man at blive ved med. Man ønsker ikke at være Ferraris B-hold, men stadig være et hold med tætte forbindelser til Ferrari. Haas er tættere Ferraris B-hold end Alfa Romeo Racing.

Frederic Vasseur
Copyright Alfa Romeo Racing

Det siger teamchef Frederic Vasseur til ‘Auto Motor und Sport’:

“Jeg ønsker ikke at kritisere Haas’ model, da alle har deres projekt, deres struktur, deres begrænsninger.”

“Vi har vores fabrik, vores vindtunnel, vi gør alt selv. Det er vores styrke og vi er nødt til at få det optimale ud af dem. Vi vil fortsætte i den retning.”

Sauber kører med Ferraris motorer og man er i dialog med dem om en forlængelse, men reelt set kan Sauber skifte til en anden motorleverandør.

“Det er i holdets DNA, at vi er uafhængige. Specielt med de nye regler vil det være vigtigt at producere visse dele selv, fordi påvirkningen på budgettet vil blive mindre.”

Alfa Romeo er ikke Ferraris B-team
Copyright Alfa Romeo Racing

“Vi har strukturen på vores hold til at gøre det.”

2021 kommer ikke til at blive revolutionerende. Kun det mest basale vil blive lavet på 21-modellerne. 2022 er det vigtige år, som man ikke har råd til at starte bagud.

“Alle vil gøre det samme. Alle vil skifte til 2022, så tidligt som muligt. Ingen har råd til at starte den nye æra efter de andre.”

Så er der lige coronaens indflydelse på den og de kommende sæsoner.

“Min største frygt er ikke budgetloftet fordi vi allerede er under det. Det er mere indkomsten, hvis coronakrisen fortsætter.”