RTL stopper med Formel 1

F1 logoet Copyright Ewert Foto

Søndag smed den tyske tv-station RTL en bombe. 2020 bliver den sidste sæson de viser Formel 1. En kæmpe overraskelse for de fleste, men faktisk er de flere gange været tæt på at stoppe med at vise Formel 1.

For eksempel i 2015, hvor det først var ved det belgiske Formel 1-grand prix, at man nåede en aftale om fortsat at vise Formel 1. Jeg husker pressemeddelelsen som blev delt ud i mediecenteret på Spa-Francorchamps.

Det er altså ikke første gang tyskerne har været tæt på at miste deres gratis reklamefinansierede Formel 1. Siden da har mediemarkedet ændret sig og der er kommet flere spillere til.

Lewis Hamilton med nummer et på bilen. Den position som Mercedes har haft de sidste seks år.
Copyright Mercedes AMG

Tyske ‘Sky’ sender Formel 1 på deres betalingskanal, og de vil fra 2021 have eksklusivrettighederne i Tyskland,  og Formel 1 selv har deres F1 TV Pro.

RTL’s sportschef Manfred Loppe forklarer fravalget af Formel 1.

“Hvis der er konkurrenter i det her spil, der er villigt til at tilbyde det dobbelte, så er man nødt til at tænke på en exit-strategi.”

“Konkurrencen for tv-rettigheder har ændret sig, og på nogle områder er markedet overophedet.”

I stedet bliver det lille runde, der bliver RTL’s fokus. De har i forvejen rettighederne til de fleste ‘Der Mannschaft’-kampe (det tyske landshold, red.), men nu har de også UEFA Europa League og UEFA Europa Conference League.

Til stor skuffelse for en af Formel 1’s bedst klædte mænd Kai Ebel.

“Jeg bliver nødt til at lade det synke ind først, men på en måde passer det i den mærkelige tid med spøgelsesløb og Sebastian Vettels skyggefulde fremtid.”

Sebastian Vettel er den sidste tyske kører i Formel 1
Copyright Ferrari Media

Christian Danner, der debuterede for Zakspeed tilbage i 1986, og har fungeret som kommentator for RTL er skuffet.

“Dette er ikke en god dag for Formel 1 i Tyskland.”

Mange danskere er også skuffede. De har ofte brugt RTL fremfor TV3 til at se Formel 1 på. Den mulighed forsvinder nu.