Renault skuffede over talenter

Christian Lundgaard blev 3'er lørdag Copyright F2

Hvor Ferrari havde god succes med deres FDA-kørere hos bl.a. Prema i Formel 2, så har Renault haft det noget sværere med deres juniortalenter, hvor Christian Lundgaard har været en af dem.

For sæsonen kan ikke siges at være godkendt. For store formsving i sæsonen, årsagerne kan være lige meget for det er resultatet der tæller, har gjort at Christian i de sidste par runder faldt bagud og endte på plads syv i F2-mesterskabet.

Guanyu Zhou overhalede Christian Lundgaard i mesterskabet i de døende runder og sluttede på plads seks.

Når Christian var god, så var han rigtig god, men når det gik dårligt så gik det tilsvarende rigtig dårligt. Det har givet kritik fra chefen for Renaults Sports Academy.
Copyright F2

Renault Sport Academy-chefen Mia Sharizman var ikke tilfreds med den manglende succes for sine juniorer, bortset fra Oscar Piastri der med sin titel i F3 allerede har fået et sæde i 2021 i Formel 2.

“Vi håbede på mere fra Zhou og Christian i FIA Formel 2 og vi er nogenlunde skuffede med udbyttet sekser og syver i mesterskabet på trods af nogle stærke præstationer, der resulterede i sejre og podier.”

“Oscar (Piastri, red.) vandt FIA Formel 3 var en utrolig bedrift og vi er meget stolte af dette.”

Juniorerne Hadrien David og Caio Collet får heller ikke ros trods Caio Collet sluttede som 2’er i Formel Renault Eurocup.

Christian Lundgaard Renault Formel 1 Test Hungaroring 2019 og det blev også til en test i Bahrain i 2020
Copyright Jan Kaiser

“På den anden side nåede Caio og Hadrien ikke deres mål med at vinde deres respektive titlen, men som sæsonen udviklede sig kunne vi se Caios potentiale og udvikling, hvilket er på linje med den projektion vi forventede.”

“Vi ved alle kørere kan gøre det bedre og de er klar over, at de skal gøre det bedre næste år for at fortsætte indenfor akademiet. Jeg ved de vil det.”