Michael Christensen forfremmet hos Porsche

Porsche 963 Copyright Porsche Motorsport

Porsche præsenterede fredag den nye Porsche 963 samt de kørere, som skal køre den, når Porsche genindtræder i topklasserne i IMSA og FIA WEC-mesterskabet. Bilen blev præsenteret i de officielle farver på Goodwood, hvor det årlige Festival of Speed afvikles.

Her blev kørerne også præsenteret og iblandt listen af kørere stod der et dansk navn. Michael Christensen skifter fra Porsche GTE-Pro programmet til topklassen næste år. Det sker sammen med hans nuværende og mangeårige holdkammerat Kevin Estre.

Michael Christensen stod for 15 dage siden i Grand Prix Tours-campen på Le Mans og sagde, at han håbede Porsche ville kigge på ham. Det gjorde de.
Copyright Ewert Foto

En af de annoncerede kørere er Andre Lotterer, som har kørt for både Audi og Porsche tidligere i WEC/Le Mans. At han vender tilbage til sportsvognsprogrammet kommer ikke som den store overraskelse.

Det betyder dog, at han forlader Porsche efter denne sæson i Formel E, så der skal Porsche finde en afløser til næste års Gen3-biler.

De foreløbig annoncerede Porsche-kørere
Copyright Porsche Motorsport

Porsches genindtræden i topklassen er helt nyt. Der er allerede testet næsten 8.000 km i den nye bil. Det er ikke officielt, men det siges, at den får debut i Bahrain-runden i WEC sidst på året, mens den officielle kampdebut bliver Daytona 24-timersløbet i januar næste år.

Der snakkes også om, at Porsche kun vil have to biler til start i næste års 100 årsjubilæums-Le Mans, og det bliver de to WEC-biler der stiller op. Et godt bud er, at Michael Christensen og Kevin Estre fortsætter deres partnerskab i WEC.

Af de otte kørere der er annonceret indtil videre nævnes det ikke om alle bliver en del af det primære lineup eller om nogle af navnene vil agere tredjekørere til langdistanceløbene som Le Mans, Daytona og Sebring.

Vi må ikke glemme, at Mikkel Jensen allerede om et par uger får debut hos Peugeot i WEC-afdelingen på Monza.