Red Bull jagter personale til motorafdelingen

Honda motor Copyright Honda Racing USA

Red Bull har fået deres Honda-motor, men skal fra 2022 selv klare alle opgaver omkring den. Derfor søger Red Bull nu efter kvalificerede folk, der nævnes navne som Mario Illien, men navnet Andy Cowell er så godt som dømt ude.

Ikke fordi han ikke er velkommen, tværtimod. Andy Cowell er manden, der står bag den Mercedes-motor, der har domineret hybridæraen og som stoppede hos Mercedes sidste år.

Han er derfor ledig på markedet, men ifølge Red Bull teamchef Christian Horner, så er han det alligevel ikke. Til ‘Motorsport.com’ udtaler teamchefen:

“Hvad han (Andy Cowell, red.) har opnået de sidste 10 år i sporten har været utrolig imponerende.”

“Han var tydeligvis en lynchpin for hvad Mercedes og HPP har leveret.”

Andy Cowell
Copyright Mercedes AMG

“Jeg mener han har valgt at gå efter, jeg mener aktiviteter udenfor Formel 1, men naturligvis hvad angår motorer, så er han personen der har leveret år efter år.”

“Men efter min opfattelse ligger hans interesser for nuværende udenfor Formel 1.”

“Vi vil overtage nogle Honda-folk, der vil være et antal yderligere positioner, der skal fyldes op over de kommende uger og måneder.”

“Aftalen med Honda giver os tid nok til at finde disse personer.”

Her kunne Mario Illien (den ene halvdel af det tidligere IlMor, der har bygget motorer til bl.a. Mercedes) være interessant. Han har tidligere været inde over Red Bull Racing, da problemerne med Renault var størst. Det var da Red Bull kaldte deres motorer for TAG Heuer.

Det er for tidligt lige nu, men Red Bull afviser ikke, at de vil bygge en motor til det kommende 2025-reglement.

“Vi har nogle korttidsmål, når det kommer til det nuværende generation af motorer. Så vil vi tage et nærmere kig på, hvad vi vil gøre med den næste generation.”

“Men med vores nye firma (Red Bull Powertrain LTD, red.) vil vi være klar til hvad der kommer. Den nye motorafdeling vil være i stand til at designe og levere næste generation af Formel 1-motorer.”