Qatars GP – De frie træninger

Valtteri Bottas Copyright Mercedes AMG

Formel 1 var på territorium, da de i dag kørte de to første frie træninger forud for søndagens 57 omgange på Losail International Circuit. Banen, som vel pænt kan kaldes for en motorcykelbane, bød på gode udfordringer for kørerne.

Den primære var at holde sig inde på det grå. Rigtig mange kørere beskadigede deres bunde, da de kørte over pølsekerbs eller igennem gruset. For Nikita Mazepins vedkommende betød det, at han ikke deltog i FP2 på grund af skader.

Qatar FP1 2021

Det var dog en sjov bane, der dog byder på trafikale problemer, som nok bliver rigtig udtalt i lørdagens kvalifikation. FP1 blev kørt i solskin og temperaturer over 40 grader på asfalten. FP2 blev kørt under projektørernes kunstige lys, og det giver andre udfordringer.

Hvor varmen i solskin er varm og nærmest stikkende, så bliver varmen nærmest fugtig og kvælende når solen går ned. To udfordringer som de fleste af kørerne dog kender fra bl.a. Abu Dhabi, hvor betingelserne er de samme.

Max Verstappen
Copyright Red Bull Contentpool

Efter de to træninger stod to ting tydeligt. Max Verstappen, de to Mercedes-kørere og Pierre Gasly var dem som udmærkede sig i de to træninger. Banens layout passer umiddelbart godt til Red Bull-racerens karakteristik med kun en rigtig langside. Max Verstappen sluttede dog også FP1 som hurtigste mand og blev 3’er i FP2.

Valtteri Bottas tog sig af hurtigste tid i mørket, og selv om der ikke er nogle af kørerne som har fået fuld power på deres motorer, så var de to Haas at finde i deres normale område af gridden.

Qatar FP2 2021

Nu bliver der knust data hos alle holdene, og så får vi den ægte kamp i kvalifikationen mellem kørerne. En tid i 1.22 burde være så godt som sikker i Q3.