Perez var det rette valg

Sergio Perez Copyright Pirelli

Da Sergio Perez reddede karrieren i Formel 1 i 2021, da Red Bull Racing i mangel på alternativer skrev kontrakt med mexicaneren, der viste de også at erfaring betyder mere end ungdommelig kådhed.

Pierre Gasly fik kun 12 starter for Red Bull, mens hans afløser Alex Albon fik 26 for holdet. Hverken Albon eller Gasly var specielt erfarne, og så op mod Max Verstappen, der allerede havde flere års erfaring.

Sergio Perez var en nødløsning, men en god en af slagsens. Med debut i 2011 i Australiens GP og anerkendt for sin stabile kørsel, hvor han kan trække materiellet længere end de fleste.

Christian Horner
Copyright Red Bull Contentpool

Teamchef Christian Horner udtaler om valget af Sergio Perez:

“Det vigtigste i udnævnelsen af Checo var hans erfaring. Det er måske lidt uretfærdigt over for de to foregående kørere at hentee dem ind så hurtigt. Jeg tror, at Checo med den erfaring, han har fået gennem nogle af de hårde slag og så videre med sin karriere indtil det tidspunkt.”

“Det, han har bragt til os, er, at han er en meget afrundet person, han er en fantastisk holdspiller, han har et godt syn på udviklingen af bilen, og han er meget nem at arbejde med. Så det er alle grundene til at tage ham i første omgang, og det leverer han på.”

Max Verstappen foran Sergio Perez
Copyright Red Bull Contentpool

“Han vandt to grand prixer sidste år. Han vandt et grand prix året før. Han havde en nøglerolle i, at vi vandt konstruktørernes verdensmesterskab. Og jeg tror, det er svært for ham at have Max Verstappen som din holdkammerat.”

“Han sætter barren i F1 i øjeblikket, men Checo er moden nok til at kunne håndtere det og håndtere det. Han ser selvfølgelig efter at fortsætte med at udvikle sig og forbedre sin egen præstation, som vi lige har set i det sidste løb. Det er godt at se ham se konkurrencedygtig ud.”

“Selvfølgelig handler det ikke kun om et løb, det handler om 23 af dem. Og det bliver afgørende for ham. For det handler ikke kun om Max, det handler om Ferraris kørere og Mercedes-kørere og potentielt Aston Martin-kørere. Så du kan ikke afskrive nogen.”