Officielt: Renault bliver til Alpine F1

Alpina F1 Teaserbillede

Som vi skrev tidligere, så sagde rygterne på Monza, at Renault vil blive til Alpine i fremtiden. Klokken 10.45 kom bekræftelsen så fra Renault.

I pressemeddelelsen står der blandt andet, at man har valgt at fejre fransk excellence ved at omdøbe holdet til Alpine F1 fra 2021. Motoren vil dog stadig være en Renault E-Tech hybridmotor fra Renault, så Renault er stadig en del af Formel 1.

Med deltagelse i WEC LMP2-klassen hos Signatech Alpine Racing og en fortid i rally med deres A110 (den gamle model) finder man det naturligt at blive en del af Formel 1 på grund af de høje standarder, prestige og performance.

At annonceringen kommer på Monza er ikke så overraskende. Flere ledende Renault-medarbejdere, blandt andet Luca de Meo, CEO for Groupe Renault er til stede på Monza.

Luca de Meo, Groupe Renault Chief Executive Officer.
Copyright Renault F1 Team

Luca de Meo siger i pressemeddelsen:

”Alpine er et smukt mærke, kraftfuldt og levende, der bringer et smil til ansigtet på sine tilhængere. Ved at introducere Alpine, et symbol på fransk ekspertise, til den mest prestigefyldte af verdens bilklasser, fortsætter vi producenternes eventyr i en fornyet sport.”

Med fornyet sport menes budgetloftet til 2021 og det nye reglement til 2022.

Det betyder også et farveskift fra Renaults gule og sorte til den blå farve, som kendetegner Alpine. Cyril Abiteboul fortsætter som teamchef.