Mexicos GP – Kval – Max på pole

Max Verstappen Copyright Red Bull Contentpool

Kvalifikationen til dette års mexicanske grand prix er i gang. George Russell er første kører på banen, som Max Verstappen har vundet de sidste to år, og Robert Kubica følger efter. Georges tid er 1.33.157 og langt efter en repræsentativ tid. Dæktemperaturen var langt fra optimale, så han tager en ekstra flyvende omgang og forbedrer til 1.19.547. Robert Kubica kørte 1.20.313.

Romain Grosjean kører af for enden af langsiden og må en tur igennem græsset for at komme tilbage på banen. Flere biler er kommet på banen og tiderne falder nu hurtigt. Sebastian Vettel sætter hurtigste tid i 1.16.859, men den tid bliver med sikkerhed slået.

Sergio Perez
Copyright Racing Point

Alexander Albon er lynende hurtig og kører 1.16.175. Den tid holder indtil Max Verstappen kører sig ned i 1.15.949. Kevin Magnussen har sat en tid, som ikke er værd at tale om. Begge Williams er hurtigere end danskeren.

Begge Renaulter er trods stort set ingen kørsel i FP3 allerede hurtige nok til Q2. Begge Haas har været på banen igen og begge kørere har forbedret sig, men Kevin er stadig et halvt sekund som minimum fra Q2. Med to minutter tilbage starter den store trafik på banen. Så skal den hurtige omgang sættes.

Hurtigst ned ad langsiden er indtil videre Sebastian Vettel med 356 km/t (99 m/s). Hver gang en kører kører over målstregen forbedrer de sig i forhold til deres sidste tid. Hverken Kevin eller Romain kommer videre i det, som uden tvivl må kaldes for utroligt skuffende.

Antonio Giovinazzi kommer videre på plads 15.

Plads 16 til 20 bliver:

 1. Lance Stroll
 2. Kevin Magnussen
 3. Romain Grosjean
 4. George Russell
 5. Robert Kubica
Nico Hulkenberg
Copyright Renault F1 Team

Q2 er i gang. De to Toro Rosso åbner ballet og de første tider er ikke imponerende. Lewis Hamilton kører med det samme 1.16. Valtteri Bottas kikser sit forsøg, da han kører af i stadionsektionen. Sebastian Vettel har kørt en 1.15.914 og er hurtigst.

Sergio Perez kører sig ind på plads otte, men der er lige knap otte minutter tilbage i Q2 plus den omgang kørerne kan være i gang med. De første seks er de tre tophold og alle har sat tider på medium-dækkene. De to Renault og Norris’ McLaren er alle i Top 10 med Carlos Sainz i den anden McLaren på plads 11. De tider er alle sat på soft.

Der er ingen tvivl om, at alle de sidste forsøg vil blive sat på soft-dækkene. Begge Alfa Romeo og Toro Rosso ligger til at ryge ud i Q2. Carlos Sainz åbner det sidste forsøg  og bliver efterfulgt af de to Renaulter. Lidt sjovt kører begge Mercedes og Ferrari også tilbage på banen. Det samme gør Red Bull Racing.

Valtteri Bottas
Copyright Mercedes AMG

Carlos Sainz er første på sidste omgang og kører sig ind på plads fire. Dermed er Daniel Ricciardo ude. Bottas og Hamilton forbedrer bedste tid. Sebastian Vettel på soft vælger at bremse ned så han ikke forbedrer sin tid.

Der bliver rykket lidt rundt blandt kørerne, der kører over målstregen. Lidt synd for de mexicanske fans ryger Sergio Perez ud af Q3, da han ender på den triste plads 11.

Plads 11 til 15 bliver:

 1. Sergio Perez
 2. Nico Hulkenberg
 3. Daniel Ricciardo
 4. Kimi Raikkonen
 5. Antonio Giovinazzi
Carlos Sainz
Copyright McLaren Media

Nu gælder det Q3 og pole position. Hvor de foregående to sessioner handler om ikke at være blandt de fem langsomste, så handler det nu om at være den hurtigste. Så softdæk og fuld motoreffekt. Hvad kan Mercedes overfor Ferrari? Hvad med Leclerc? Skal han tage endnu en pole position?

Kørerne er klar. Tiden er startet, men der er ikke en bil, som er kørt ud på banen endnu. Lando Norris bliver første kører på banen og han efterfølges af de to Toro Rosso og Carlos Sainz.

Næsten et minut senere spiller Mercedes ud og så kommer Ferrari og Red Bull Racing ellers også på banen. Der skal være tid til to forsøg. Lewis Hamiton er så tæt på Valtteri Bottas, at det kunne ligne et forsøg på at slipstreame briten ned ad langsiden, men så alligevel ikke. Lewis sænker tempoet, så der igen kommer afstand mellem ham og Bottas.

Sebastian Vettel kører purple tider. Sebastian Vettel kører hurtigste omgang, men få sekunder senere kører Max Verstappen hurtigste tid og ned i 1.14.910. Banerekorden er 1.14.759. Charles Leclerc kiler sig ind mellem Max og Seb.

I Best of the Rest-kampen er det Carlos Sainz, der er hurtigst. Alle ti biler er i pit og der går nok to-tre minutter inden næste forsøg påbegyndes.

Charles Leclerc
Copyright Ferrari Media

Med under tre minutter tilbage startern anden runde. Lando Norris er først blandt de ti, Max Vertstappen er sidste mand. Valtteri Bottas kører nærmest race med Charles Leclerc. Der er ikke råd til fejl, hvis pole position skal hjem.

Valtteri Bottas sætter sin bil i muren i sidste sving inden han kan sætte en tid og dermed kan hverken Lewis Hamilton eller Sebastian Vettel forebedre sin tid. Det giver pole position til Max Verstappen, der dermed bliver den næste kører efter Mexicos comeback til Formel 1, som kører hurtigst.

Top 10 bliver:

 1. Max Verstappen
 2. Charles Leclerc
 3. Sebastian Vettel
 4. Lewis Hamilton
 5. Alexander Albon
 6. Valtteri Bottas
 7. Carlos Sainz
 8. Lando Norris
 9. Daniil Kvyat
 10. Pierre Gasly

Det bliver spændende om Bottas’ bil har taget skade af sammenstødet med Tecpro-barrieren.