Nye tiltag i 2020?

Copyright Mercedes AMG

Formel 1 skal genoprettes i 2021, men inden da er der 2020. Et år uden de store tekniske ændringer, og et år der virker til at det bare skal overstås. Trods historiens længste kalender, så virker det til, at næste år skal være et år, hvor der prøves nye tiltag.

Det gælder blandt andet lørdag, hvor der i 2020 spekuleres i at køre nogle miniløb, som skal fungere som kvalifikation i stedet for de nuværende Q1, Q2 og Q3.

I et interview med ‘Sky’ udtaler Liberty Medias Ross Brawn;

“Jeg vil gerne se os prøve nye ting i 2020. Jeg mener vi i 2020 har en stabil platform med bilerne og ting ændrer sig ikke rigtig, og jeg mener i 2020 kunne være en god mulighed for at prøve nogle variationer ved et løb eller to.”

“Jeg ser ikke nogen anden måde, som vi logisk kan udvikle løbsformatet. Jeg mener det grundlæggende løbsformat er godt, men vil et sprintløb være interessant eller en variation i kvalifikationen være interessant?”

Den italienske avis ‘La Gazzetta dello Sport’ skriver, at der er enighed mellem alle 10 hold om at prøve noget nyt og citerer Ferrari teamchef Mattia Binotto:

“Alle hold har sagt ja, inklusiv os.”

“Så i 2020 vil det ske.”