Latifi mistede passionen

Nicholas Latifi Copyright Williams Racing

Nicholas Latifi havde det svært med at motivere sig i sæsonen. Da han godt vidste Formel 1-karrieren nærmede sig sin afslutning, blev det svært at bevare passionen. Det fortalte Nicholas med øgenavnet GOATifi til ‘Formule 1′.

Endnu er fremtiden ikke planlagt, men den kunne nemt involvere fire hjul nær Nicholas’ hjemland.

“Indycar er en kategori jeg tænker på. Det er en af de få klasser, som jeg kan lide at se, når jeg ikke kører race fordi det er spændende og godt race.”

“Jeg vil lyve, hvis jeg sagde, at der ikke har været snak med nogle Indycar-hold.”

Mick Schumacher kørte ind i Nicholas Latifi
Copyright Ewert Foto

Faktisk var det kampen mellem Sebastian Vettel og Kevin Magnussen, der var med til at trigge interessen mere.

Sebastian Vettels store smil efter sidste omgangsoverhalingen på Kevin og Sebastians efterfølgende kommentar om, at han vil savne adrenalinen ved hjul-til-hjul nærkamp.

“Sportsligt var det udfordrende. På den anden side kører man en bil bagerst i feltet, men det er stadig en Formel 1-bil.”

“Dette år, uheldigvis, tog vi et skridt tilbage, mens vi håbede på at kæmpe i midterfeltet som Alfa Romeo, Haas og Aston Martin. De kan ikke tage point hvert løb, men de kæmper i hvert løb.”

Nicholas Latifi
Copyright Williams Racing

“Hvor mange gange har jeg tænkt på det efter Sebastians kommentarer, efter hans brilliante kamp med Kevin Magnussen i Austin. Hvor mange gange har jeg haft den følelse efter tre år i Formel 1? Måske tre.”

“Uheldigvis har vi ikke kunne kæmpe særlig ofte. Så kører man mod sigselv, eller mod en omgangstid som din holdkammerat kører. Jeg ville ønske jeg kunne have haft mere virkelig race.”

“Fordi det var hvad jeg bedste kan lide ved racing. Hvis du ikke får den følelse ofte nok, den er der ikke i lang tid, så er man nødt til at spørge digselv ‘Har jeg virkelig kørt race i de sidste tre år?’.”

“Nej. Så var passionen på den måde så høj, som jeg ønskede? Nej.”

Lewis Hamilton bag den safety car, der skulle koste ham det rekordskrivende ottende mesterskab.
Copyright Ewert Foto

De sociale medier gør det ikke nemmere. De er giftige, og sidste års crash i Abu Dhabi medførte dødstrusler til den canadiske kører.

“Nogle af de fans var meget mere negative – tydeligvis ikke fans af mig. Når tingene ikke kører godt, er der altid folk som går i gang med at kritisere.”

“Jeg ved, at jeg har min egen virkelige fanbase – Folk som har et mere klart billede af mig som person. På den anden side har man de mindre oprigtige, hvilket også gælder for mange medier – inklusiv nogle store – som vælger at organisere deres forretninger på denne måde.”

“Jeg prøver ikke at tænke for meget på det, og jeg jeg har ikke været på de sociale medier i år, fordi der er mere negativitet end rare ting.”

Mange forventer, at Nicholas Latifi kører en fjerde bil for Chip Ganassi Racing næste år.