Kun en per generation

Max Verstappen Copyright Red Bull Contentpool

Max Verstappen er en kører, som man kun oplever en af per generation. En hvis talent er så stort, at det kan måle sig med de største, og som leverer på et niveau nærmest uhørt. Max Verstappen er denne generations bedste kører.

Det siger Giancarlo Fisichella i et interview med ‘La Gazzetta dello Sport’:

“Jeg kørte mod Schumacher, da han vandt alt med Ferrari, og jeg mener ikke der var nogen så stærk som Michael indenfor race management. Han forbliver nummer et i dag, men hvis vi taler om kørertalent, så er Max Verstappen på samme niveau.”

“Jeg frygter, at Max er forudbestemt til at dominere i lang tid, hvis forbindelsen til Red Bull forbliver så stærkt.”

“I begyndelsen crashede han, han lavede nogle fejltagelser på grund af uerfarenhed, hvor han nu sjældent laver fejltagelser.”

Max Verstappen vandt igen et Formel 1-løb
Copyright Red Bull Contentpool

“Han har opnået en utrolig stabilitet indenfor performance, eliminerende sine svage punkter. Han er stærk i regn, når det er tørt, på den tørre omgang under kvalifikationen og løbet. Han er komplet.”

“Hvis vi taler om forhastethed, i betragtning af hvad han har gjort og gør på sin alder, er han endda foran fortidens store, der gik forud for ham.”

“Kun Charles Leclerc kan sammenlignes med ham i denne henseende. Og under alle omstændigheder bliver en kører som Verstappen født en gang hvert 20. år.”

Mange vil nok ryste på hovedet over sammenligningen med Charles Leclerc, der konstant crasher og overkører Ferrarien.

Sergio Perez vandt i Baku foran Max Verstappen og Charles Leclerc
Copyright Red Bull Contentpool

Felipe Massa supplerer:

“Han har en del at sige på holdet – Alle følger ham og er på hans side. Det er endda svært at forestille sig begrænsningen i vindtunnellen kan skade hans performance i år.”

“Men der er en anden vindende kvalitet hos Verstappen. Det at han er fokuseret kun på racing, uden nogle distraktioner. Hvis han kunne, ville han sidde i simulatoren eller være på banen 24 timer om dagen.”

Der er heller ingen tvivl om, at Max Verstappen nyder Red Bull Racings fulde opbakning i en sådan grad, at Helmut Marko udtaler, at Max er førstekøreren på rollen.