Indycar er flere årtier efter Formel 1

Romain Grosjean Copyright Penske Entertainment

Romain Grosjean har været en del af Indycar i tre år nu, og indtil videre er det blevet til et par podieplaceringer og et par pole positions. Den første sejr mangler stadig, og det har været tydeligt, at forholdet til Andretti Autosport er blevet mere anstrengt.

Således blev det i sidste uges Portland-weekend bekræftet, at Romain Grosjean forlader Andretti Autosport ved udløbet af den nuværende kontrakt. Romain er dog forhåbningsfuld og snakker med andre Indycar-hold.

Teknologisk halter Indycar dog gevaldigt efter Formel 1. Teknisk er den nuværende bil modifikationer af Dallara DW12, som blev indført i 2012. Der er sket flere ændringer, men DNA’en i bilen er stadig den samme.

Romain Grosjean
Copyright Penske Entertainment

Romain Grosjean udtalte til podcasten ‘Track Limits’:

“Det var meget forfriskende, meget anderledes, mere menneske og afslappet i IndyCar, hvilket var godt efter ti år i Formel 1.”

“Jeg elskede min tid i Formel 1, men ti år i det samme job er lang tid, så selvom det er en passion, følte jeg bare, at noget nyt ville være fantastisk. Og jeg nød virkelig at komme til IndyCar, have det sjovt, og jeg er spændt på at vide, at hver gang vi tager til et løb, har jeg en chance for at vinde det.”

“Alle IndyCar-biler er næsten identiske, og deres chassis og aerodynamiske pakker er meget ens på tværs af alle teams. IndyCar er omkring 30 år bagefter [Formel 1] teknologimæssigt.” .

Max Verstappen er så hurtig i sin Red Bull, at han ville lappe Indycar-feltet flere gange hvis du satte en RB19 overfor Indycar
Copyright Pirelli

“Formel 1-biler er meget hurtigere end IndyCar.”

»Vi ønsker ikke at presse det. Det er ikke billigt, men de er ikke for dyre at drive, og racet er formentlig en af de bedste i verden på bane [som de burde være, fordi det er en spec-serie, og alle advarselsflagene samler feltet flere gange under løbet. Hvis IndyCar-kørere ikke crashede så meget, ville løbene slet ikke være så tætte,”

“Du holder dine hænder mere på rattet, og du fokuserer mere på din kørsel frem for at skifte kontakter, og bilerne er fænomenale.”