Italiens GP – Charles Leclerc vandt på Tifosiernes hjemmebane

Ferrari tifosi Copyright Ferrari Media

Charles Leclerc blev den nye folkehelt i Italien, da han for anden gang indenfor otte dage kørte først over målstregen. Denne gang skete det på Monza, hvor den unge vinder fra Monaco slap godt fra to episoder på banen.

Da starten gik tog Charles føringen og her blev han resten af løbet. På papiret en dominerende opvisning, men hele løbet igennem blev han presset af de to Mercedes med først Lewis Hamilton, siden Valtteri Bottas i den jagende rolle.

Charles Leclerc vandt på Monza 2019
Copyright Ferrari Media

Sebastian Vettel udspillede sin rolle efter et tidligt spin i Ascari-chikanen og efterfølgende en ti sekunders stop’n’go-straf for meget unsafe reentry på banen. Desperat efter sin fejl kørte han med det samme ud på banen og ramte/ramte ikke Lance Stroll, der også spandt rundt. Stroll lavede dog det samme og det pressede en Toro Rosso-racer i gruset, men han kom tilbage på banen.

Omgangen senere spandt Romain Grosjean i Variante Ascari og siden ændrede løbet sig. Her efter blev derlængere mellem overhalingerne, men spændingen var intakt. Carlos Sainz udgik i McLaren, da det ene forhjul ikke var blevet korrekt monteret. Det gav en kortvarig VSC, som dog hurtigt fik et comeback, da en Toro Rosso også stod af.

Charles Leclerc på podiet med Valtteri Bottas og Lewis Hamilton
Copyright Ferrari Media

Flere kørere kørte med specielle hjelme til Italiens GP, en del af dem med henvisninger til Anthoine Hubert, der mistede livet sidste lørdag. Kevin Magnussen udgik med hydrauliske problemer, men havde ellers et rimeligt løb.

GPnews så en del af løbet fra Tribuna 8, som også havde en stor mængde andre danskere siddende på. Bag mig sad et par australiere, der havde en god dag da Daniel Ricciardo tog fjerdepladsen tidligt i løbet og holdt den hele løbet.

For mit vedkommende var det et spændende løb og en flot sejr til Charles Leclerc, som nok primært vandt på hjemmebanen fordi der var lidt hjemmebanefordel. Han fik først en advarsel (sort/hvidt flag) og efterfølgende forbremsede sig i Prima Variante og kom ud foran Lewis Hamilton. Han fik en No further action trods den fejl normalt ville give en tidsstraf.

Lewis Hamilton lavede samme fejl, men her kom Valtteri Bottas forbi. Sejren var dog uhyre populær. Fernando Alonso vandt på Monza i første Ferrari-løb, og nu vandt Charles Leclerc på Monza i sit første Ferrari-løb på Monza.

Resultatet af Italiens GP 2019 blev:

Plads Kører Team Omg. Afstand
1 Charles Leclerc Ferrari 53 1t15m26.665s
2 Valtteri Bottas Mercedes 53 0.835s
3 Lewis Hamilton Mercedes 53 35.199s
4 Daniel Ricciardo Renault 53 45.515s
5 Nico Hulkenberg Renault 53 58.165s
6 Alexander Albon Red Bull/Honda 53 59.315s
7 Sergio Perez Racing Point/Mercedes 53 1m13.802s
8 Max Verstappen Red Bull/Honda 53 1m14.492s
9 Antonio Giovinazzi Alfa Romeo/Ferrari 52 1 omg.
10 Lando Norris McLaren/Renault 52 1 omg.
11 Pierre Gasly Toro Rosso/Honda 52 1 omg.
12 Lance Stroll Racing Point/Mercedes 52 1 omg.
13 Sebastian Vettel Ferrari 52 1 omg.
14 George Russell Williams/Mercedes 52 1 omg.
15 Kimi Raikkonen Alfa Romeo/Ferrari 52 1 omg.
16 Romain Grosjean Haas/Ferrari 52 1 omg.
17 Robert Kubica Williams/Mercedes 51 2 omg.
Kevin Magnussen Haas/Ferrari 43 Hydraulik
Daniil Kvyat Toro Rosso/Honda 29 Olielækage
Carlos Sainz Jr. McLaren/Renault 27 Hjul