Hvem kører for Haas i 2021?

Romain Grosjean og Kevin Magnussen Spa 2020 Copyright Haas F1 Media

Der er mange rygter i øjeblikket, men desværre virker de mest sandsynlige, at der kommer storvask hos Haas med to nye kørere i bilen til næste år. Romain Grosjean er så meget væk, at han har kontaktet Peugeot for at høre om mulighederne for at blive en del af deres Hypercar-projekt.

Kevin er umiddelbart det store spørgsmål. Officielt er der stille omkring ham, men en kommentar fra tidligere McLaren kommunikationschef Matt Bishop omkring Kevin Magnussen og Red Bull har fået den danske del af internettet til at eksplodere. Skulle Kevin være på vej til Red Bull Racing og tage Alex Albons sæde? Samme sæde som Sergio Perez og Nico Hulkenberg også bliver sat i forbindelse med.

Kevin Magnussen
Copyright Haas F1 Media

Nico Hulkenberg har også været sat i forbindelse med Haas, det var han også forud for denne sæson, men ifølgte Gunther Steiner har man ikke forhandlet med Nico Hulkenberg, og der har ikke været snak imellem det i flere uger. Det siger Gunther til ‘Sport1’:

“Jeg har ikke talt med Nico de sidste par uger.”

“Som team er vi nødt til at vide, hvad vi ønsker før vi opsøger folk. Nico er meget respekteret i Formel 1, og vi ved hvad han kan gøre, men det vil være uærligt at snakke med folk før vi ved, hvad der er bedst for os.”

Nikita Mazepin, private tester, Mercedes AMG F1
Copyright Pirelli

Hvad der kunne være godt for Haas er en masse rubler, og det er ikke en hemmelighed, at Gunther Steiner mødtes med Dmitry Mazepin i Sochi, der naturligvis har et ønske om at se sin søn i Formel 1. Nikita kommer med testerfaring fra Force India.

“Mr. Mazepin senior ønsker sin kører Formel 1. Og hans søn ønsker det formodentligt endnu mere. Men først skal vi beslutte, hvad vi ønsker. Først der vil vi sætte os ned og tale med de folk, der er interesserede i at arbejde med os.”

Så er der også snakken om “Ferraris sæde”. Officielt findes det ikke hos Haas, men uofficielt kan Ferrari sagtens bede om det ene sæde. Specielt efter det nu menes, at Alfa Romeo beholdet begge sine kørere næste år.

Callum Ilott
Copyright Haas F1 Media

“Vi arbejder meget tæt med Ferrari, så hvis vi skulle få kørere fra Formel 2, så vil det meget sandsynligt være Ferrari-kørere.”

Man kunne frygte et Team Russia Haas næste år, men umiddelbart nævnes Mick Schumacher som en større mulighed.

“Jeg vil helt sikkert ikke være imod det. Hvem ville ikke ønske en Schumacher tilbage i Formel 1? Specielt i den han er i i øjeblikket.”

“Men beslutningen om hvem Ferrari sender os er op til Ferrari, ikke os. Vi kan sige, at vi ønsker den ene eller den anden, men jeg kender ikke Ferraris kontrakter med deres juniorer.”

Gunther Steiner
Copyright Haas F1 Media

“Jeg taler med Mr. Mazepin lige så meget som jeg taler med Nico og med Ferrari.”

“Der er mange snakke og vi er nødt til at træffe en beslutning snart, fordi vi er nødt til at annoncere om vi beholder de samme kørere eller ej, og forberede os godt til fremtiden.”

Tidligere har Gunther Steiner udtalt til franske ‘Canal+’:

“Det er et rigtig godt år for kørerne i F2 og naturligvis er Mazepin en af de kørere, så hvorfor skulle han ikke være på vores short list?”

Kevin og Romain vil være de første der får at vide, hvad Haas beslutter.

“Hvis vi beslutter noget, så bør vores kørere være de første, der får det at vide. Det fortjener de.”

Pietro Fittipaldi og Louis Deletraz har overhovedet ikke været nævnt i forbindelse med Haas’ fremtid.
Copyright Haas F1 Media

Teamchefen er dog klar over, at Kevin og Romain nok også kigger omkring.

“De er nødt til at kigge omkring fordi det gør alle, inklusiv os. Jeg vil ikke blive sur, hvis de snakker med andre.”

Senest har Formel 1-korresponten Peter Nygaard skrevet, at Kevin med 99.9% sikkerhed ikke er i Formel 1 næste år, hvilket passer godt med de rygter som GPnews har hørt om, at fremtiden kommer til at foregå i Indycar.

Så hvem kører for Haas næste år? Alfa Romeo Racing har meldt ud, at de i denne måned vil  bekræfte deres 2021-kørere, så det forventes det kommer til at ske op til løbet på Imola.