Frankrigs GP – Hamilton igen igen

Lewis Hamilton vandt i Frankrig 2019 Copyright Daimler Benz

Løbet i Frankrig blev ikke det spændende løb, som mange havde håbet på før løbet startede. Lewis Hamilton tog starten og dominerede løbet i en sådan grad, at det kun var et meget sent pitstop til ærkerivalen Sebastian Vettel, der kostede point.

Et point for hurtigste omgang altså, for ingen var i nærheden af at kunne røre Lewis Hamilton og Mercedes i løbet. Holdkammerat Valtteri Bottas cementerede Mercedes’ 1-2 sejr, men Charles Leclerc kom tæt på på sidste omgang.

Lewis Hamilton tog starten
Copyright Daimler Benz

Selve løbet var på mange måder udramatisk og handlede mest om dækkene. De dæk som Mercedes har styr på og alle andre åbenbart stadig ikke forstår. Unfair? Alle hold har de samme muligheder for at lære dækkene at kende, men det giver nogle kedelige løb med de samme to kørere i front.

Sebastian Vettel havde efter en dårlig Q3 en startplacering på plads syv. Den blev dog hurtigt vekslet til plads fem, da DRS først blev åbnet op. På dette tidspunkt var der dog syv sekunder op til Max Verstappen på plads fire og selv om hullet blev halveret inden pitstoppet, så var det det tætteste han kom de ekstra point.

Lewis Hamilton vandt i Frankrig 2019
Copyright Daimler Benz

McLaren og Renault gjorde det begge rigtig godt. Carlos Sainz sluttede på en fornem sjetteplads. En placering som ingen havde set komme sidste år, men makkerskabet med Lando Norris og Carlos Sainz fungerer rigtig godt.

Uheldigvis for Norris så betød tekniske problemer i sidste del af løbet, at hans flotte præstation på banen ikke blev belønnet ordentligt. Til gengæld blev han med 26% af seernes stemmer kåret til Driver of the Day, hvilket i mine øjne var velfortjent.

Kimi Raikkonen kæmpede med sin Alfa Romeo og formåede at holde liv i hans Pirelli-dæk. Han fik en placering foræret, da Daniel Ricciardo i sin Renault kørte udenfor banen og fik to fem sekunders straffe for denne forseelse. En for at have fået en fordel og en for ikke at køre tilbage på banen på en sikker måde. Den sidste lå lige til højrebenet og skulle dømmes efter sidste løbs batalje med Sebastian Vettel.

Lewis Hamilton vandt i Frankrig 2019
Copyright Daimler Benz

Så var der Kevin Magnussen, Romain Grosjean og Haas. Det bedste man kan sige er, at de var der. Romain blev trukket ud af løbet med få omgange tilbage og blev løbets eneste DNF og Kevin. Ja han sluttede kun med de to Williams bag sig. Virkeligheden har ramt Haas og det er ikke kun dækkene, der er et problem.

Alt i alt det som kunne kaldes for et kedeligt løb, men der kom da lidt smæk på spændingen de sidste ti omgange.

Hvor dominerende var Lewis så? Han satte hurtigste omgang på sidste omgang på nogle dæk, som han havde beklaget sig over flere gange i radioen. Det krævede et kvalifikationsforsøg for Sebastian på de blødeste sutter at slå den tid. Med 24 tusindedele.

Resultatet af løbet blev:

Plads Kører Team Omg. Afstand
1 Lewis Hamilton Mercedes 53 1t24m31.198s
2 Valtteri Bottas Mercedes 53 18.056s
3 Charles Leclerc Ferrari 53 18.985s
4 Max Verstappen Red Bull/Honda 53 34.905s
5 Sebastian Vettel Ferrari 53 1m02.796s
6 Carlos Sainz Jr. McLaren/Renault 53 1m35.462s
7 Kimi Raikkonen Alfa Romeo/Ferrari 52 1 omg.
8 Nico Hulkenberg Renault 52 1 omg.
9 Lando Norris McLaren/Renault 52 1 omg.
10 Pierre Gasly Red Bull/Honda 52 1 omg.
11 Daniel Ricciardo Renault 52 1 omg.
12 Sergio Perez Racing Point/Mercedes 52 1 omg.
13 Lance Stroll Racing Point/Mercedes 52 1 omg.
14 Daniil Kvyat Toro Rosso/Honda 52 1 omg.
15 Alexander Albon Toro Rosso/Honda 52 1 omg.
16 Antonio Giovinazzi Alfa Romeo/Ferrari 52 1 omg.
17 Kevin Magnussen Haas/Ferrari 52 1 omg.
18 Robert Kubica Williams/Mercedes 51 2 omg.
19 George Russell Williams/Mercedes 51 2 omg.
Romain Grosjean Haas/Ferrari 44 Udgået