Frankrigs – De frie træninger

Paul Ricard Copyright Pirelli

Fredagens to træninger havde to ting til fælles. Mercedes og Red Bull Racing fortsætter deres hårde kamp i front, Bottas hurtigst i FP1 og Verstappen hurtigst i FP2, men også at bilerne har svært ved at stå fast på banen i specielt sving 11.

Det fandt rigtig mange kørere ud af. Carlos Sainz havde en afkørsel, der ødelagde dækket så meget, at man kunne se ind til det inderste gummi.

Hvor Mercedes og Red Bull Racing tog sig af de fire første placeringer, så var der tæt mellem McLaren, Alpha Tauri og Alpine. Ferrari? Charles Leclerc sluttede 11’er og Carlos Sainz helt nede på p16.

Roy Nissany havde lånt George Russells Williams og sluttede efter de to Haas, hvor Nikita Mazepin igen var hurtigst overfor Mick Schumacher.

Resultatet af FP1 blev:

FP1 Frankrig 2021

Der var også sin del af underholdning i FP2, hvor Max Verstappen både var hurtigst, men også skyld i en VSC, da en del af frontvingen fløj af efter en tur over kerbs i sving 2. En del så vigtig, at Michael Masi blev kontaktet af Jonathan Wheatley for, at Red Bull kunne få den tilbage.

Kimi Raikkonen og Valtteri Bottas
Copyright Pirelli

Der var stadig afkørsler, men færre end i FP1. George Russell havde fået sin Williams tilbage, og de to Alpine-racere på hjemmebane gjorde sig igen gældende i top 10. De to Ferrarier var tilbage, hvor de hører til og Carlos Sainz på p8 og Charles Leclerc p5 ligner det vi normalt forventer.

Valtteri Bottas satte sin bedste tid 8 tusindedele, som i 0.008 sekund, efter Max Verstappen men tiden blev sat på mediumdæk. De eneste to andre, der satte bedste tid på medium var de to Aston Martin-racere, men de befandt sig i den anden ende af tidstabellen.

Mick Schumacher var hurtigere end Nikita Mazepin og George Russell trods en træning mindre sluttede foran Nicholas Latifi. Halve tiendedele imellem de to holds kørere, så de er tæt.

Kimi Raikkonen overraskede med p9 og Checo Perez skuffede på p12.

Resultatet af FP2 blev:

FP2 Frankrig 2021