FE: Wehrlein vandt i Diriyah1

Pascal Wehrlein, TAG Heuer Porsche Formula E Team, Porsche 99X Electric Gen3 vandt i Diriyah 1 Copyright Formula E

Det blev endnu en Porsche magtdemonstration, da Pascal Wehrlein vandt i weekendens første løb i Saudi-Arabien. Jake Dennis blev nummer to i en den Porsche-motoriserede Avalance Andretti. Sebastien Buemi i sit løb nummer 100 startede fra pole position.

Der var dog ikke meget som tydede på, at Pascal Wehrlein ville tage sejren. Han startede fra plads 9 på gridden, så der var langt op til Sebastien Buemi. Jake Dennis startede nede på p11.

Umiddelbart lignede det ellers en magtdemonstration fra Sam Bird, der i sin Jaguar brugte få omgange på at tage føringen fra Sebastien Buemi. Jake Hughes i McLaren spillede i starten også en god rolle, men den blev udspillet efter første attack mode.

Der var kaos igennem de første sving, hvor harmonikaeffekten viste sig. Antonio Felix da Costa kørte op i en anden bil, og fik ødelagt sin Porsche. Den måtte en tur i pit og få udbedret skaderne. Det skabte en kortvarig safety car, da der var en større vragdel, der skulle fjernes, men den var så kort, at Porsche Taycan-safety car slet ikke nåede på banen.

Dan Ticktum startede fra p4 i Nio 333, men endnu engang viste Nio at de er hurtige på en omgang, men ikke i løbet hvor han over de 39 omgange løbet varede, endte med at falde et stykke udenfor pointene.

Maximillian Günther kom aldrig til start i løbet efter skader fra kvalifikationen, hvor både han og holdkammeraten Edoardo Mortara i hver deres kval-gruppe smadrede bilen.

Pascal Wehrlein tog sin anden sejr i Formel E. Den første kom sidste år i Mexico, og er nu på andenpladsen i mesterskabet. Jake Dennis er et point foran i mesterskabet.

Resultatet af løb 1 i Diriyah blev:

FE Diriyah 1 2023