FE: Da Costa vandt i Cape Town

Antonio Felix da Costa, TAG Heuer Porsche Formula E Team vandt i Cape Town Copyright Formula E

På den måske smukkeste bane i Formel E-kalenderen viste Antonio Felix da Costa mesterkørsel, da han kom fra plads 11 og tog føringen på den første af to overtidsomgange.

Det var en sejr, der passede den portugisiske kører godt. Skiftet til Porsche har ikke været nemt, og der da heller ikke meget som tydede på, at en sejr var indenfor rækkevidde, da løbet startede.

Sacha Fenetraz fra Nissan startede fra sin første pole position i et løb, der kun havde 17 startende. De fire Mahindra-drevne biler blev trukket ud af løbet med ophængsproblemer og Sam Bird smadrede sin racer så godt i kvalifikationen, at han blev DNS. Til britens forsvar var der ikke gult flag, da advarede Jaguar-køreren om at en anden bil havde ramt muren.

Mesterskabsførende Pascal Wehrlein udgik på første omgang, da han forbremsede sig og kørte op bag i en ellers velstartende Sebastien Buemi. Buemi blev spundet rundt, mens den nye far udgik med et ødelagt hjulophæng.

Maseratis Edoardo Mortara udgik også på første omgang. Han fik senere i løbet selskab af sin holdkammerat, der også ramte muren og udgik. Den sydafrikanske gadebanes mure havde rigelig med kontakt i weekenden.

Nick Cassidy og Sacha Fenetraz havde en god duel oppe foran, men deres aktivering af andet Attack Mode betød, at Antonio Felix da Costa og Jean-Eric Vergne fik lagt sig imellem de to. Kort efter blev løbet neutraliseret, da der kom Full Course Yellow mens marshalls fik fjernet Maximillian Günthers Maserati.

Om det var et bevidst valg at brænde Attack Mode af under FCY ved vi ikke, men både Cassidy og Fenetraz var nede på strøm i forhold til da Costa og Vergne. Nu kunne de brænde de ekstra hestekræfter af ved reduceret kørsel. Det var dog en kort FCY og Nick Cassidy tog starten igen.

Der fik dog ikke lang tid før Antonio Felix da Costa lavede en fræk overhaling på Nick Cassidy. Det varede ikke længe før Jean-Eric Vergne også kørte forbi og satte jagten ind på sin tidligere holdkammerat. Det lykkedes ham at komme forbi, da Antonio missede aktiveringen af sit andet Attack Mode. Derfor kom han forbi, da portugiseren tog det igen.

Skulle Jean-Eric Vergne tage sin anden sejr i træk og så på en ny bane? Det skulle han ikke, da Porsche-køreren igen lavede en fræk overhaling. På sidste omgang forsøgte Vergne at komme forbi, men forgæves.

Sacha Fenetraz ramte muren på sidste omgang og missede derfor sin første tur på podiet. Undervejs i løbet blev Andretti Avalance-køreren Jake Dennis en gennemkørselsstraf for ikke at overholde minumumsdæktrykket i starten af løbet. Jaguars Mitch Evans fik også en straf for overforbrug. Slutteligt fik Andre Lotterer fem strafsekunder for ikke at overholde reglerne for safety car.

Cape Town 2023
Copyright Formula E

Næste løb køres i Sao Paulo, Brasilien om fire uger. Det kan ses på Eurosport og Discovery Plus.