FE: Cassidy vandt underholdende løb

Nick Cassidy vandt i Berlin Copyright Formula E

Søndag blev weekendens andet løb i Berlin kørt. Starten var sat til 15.03, men kort inden løbsstart løb flere aktivister ind på banen og stoppede løbsstarten. Da løbet kom i gang flere minutter senere blev vi budt på 40 omgangs underholde race.

Der var underholdning allerede fra morgenstunden. Kvalifikationen blev kørt i regnvejr og her var Robin Frijns hurtigst for ABT Cupra foran Nico Müller i den anden ABT Cupra. Det var første gang ABT startede 1-2, men der var ikke mange forventninger til, at de kunne holde de placeringer i løbet.

Det kunne de heller ikke, hvor specielt Robin Frijns bil overforbrugte energi. Ligesom lørdag var det næsten en rodet omgang i front, hvor ingen havde lyst til at føre løbet. Derfor blev Attack Modes taget hurtigt for ikke at være i front.

Lørdag fik vi 190 overhalinger på 43 omgange. Søndag havde vi et sjældent løb uden Safety Car, så vi måtte nøjes med 173 omgange på 40 omgange. Nick Cassidy startede fra p8, Jake Dennis startede p7 og Jean-Eric Vergne startede p4.

Da Nick Cassidy nåede fronten var der ikke rigtig nogle, som ville overtage, så Jake Dennis i Andretti-bilen lå længe og skyggede ham. Da hans ingeniør sagde, at det var tid til angreb var han varsom. Det var for tidligt, sagde han af frygt for, at han ikke havde energi til at gennemføre løbet. Da han fik chancen kunne han dog ikke komme forbi.

Nick Cassidy tog sejren med Jake Dennis lige efter sig. Jean-Eric Vergne plejer at blive taget af Mitch Evans, men i Berlin forsvarede han sig og tog den sidste plads på podiet.

Pascal Wehrlein scorede igen point, men Nick Cassidys sejr betød, at Pascals forspring i mesterskabet blev reduceret. Robin Frijns der startede fra pole endte p17. ABT Cupraen var ikke sat op til tørvejr og det kostede på energiforbruget.

Næste løb køres på banen i Monaco. Det samme layout som Formel 1 kører på. Løbet køres 6. maj og kan ses på Eurosport og Discovery Plus.

Berlin løb 2 2023