FE: Da Costa vandt Misano 1 og blev dsq. Rowland ny vinder.

Antonio Felix da Costa, Copyright Formula E

Det var noget af en omgang lørdag at se det første Formel E-løb blive afviklet i Misano. Så mange overhalinger at man opgav at tælle, og så mange beskadigede biler at Misano nærmest var en krigszone. Først timer efter løbets afslutning om afgørelsen.

Antonio Felix da Costa kørte først over målstregen, men timer senere blev han diskvalificeret. Det rykkede Nissans Oliver Rowland en plads frem og han blev ny vinder. Det var et hæsblæsende løb fyldt med straffe og skader.

Mitch Evans startede forrest i sin Jaguar foran Jean-Eric Vergne i sin DS Penske. Jake Hughes startede p20 efter en straf for et regelbrud. Starten blev forholdsvis rolig. Mitch tog starten foran Jean-Eric Vergne, og første indtryk var, at det her ville ende som et F3-løb med overhalinger, men slet ikke det kaos løbet endte med at udvikle sig til.

Eduardo Mortara var hurtigt helt ude af løbet, mens Vergne allerede på anden omgang var rykket fra p2 til p5. Det viste sig hurtigt, at med de her Gen 3-biler så har Misano flere linjer på nær i chikanen. Det gav mulighed for om end meget sene nedbremsninger.

Attack Mode blev hurtigt taget i brug af de første kørere, mens Pascal Wehrlein i sin Porsche tog føringen på omgang 3. Nick Cassidy måtte en tur i pit. En ny næse måtte på bilen, og dermed var New Zealænderens chance udspillet.

Omgange senere måtte Pascal Wehrlein i pit efter en ny næse. Pascal kørte op bag i JEV’s DS Penske og ødelagde dele af bagvingen på franskmandens bil. Overhalingerne fortsatte og på omgang otte var både Sam Bird/McLaren og Stoffel Vandoorne/DS Penske helt i front.

Kontakterne mellem bilerne fortsatte og over de næste par omgange var Evans, Vergne, Bird og Sebastien Buemi i front.

Jean-Eric Vergne fik fem strafsekunder for kontakt med Nick Cassidy tidligere i løbet. Sam Bird måtte en tur i pit med et punkteret bagdæk. Flere biler havde nu krigsskader, oftest i form af ødelagte forvinger.

Antonio Felix da Costa, med Oliver Rowland og Jake Dennis på podiet
Copyright Formula E

Antonio Felix da Costa og Oliver Rowland tager også en tur i front. Forsvarende mester Jake Dennis også med beskadiget forvinge. Oliver Rowland fik et lille forspring, men det største der havde været i hele løbet.

Misano 2024 løb 1

Da Costa tog dog føringen fra Rowland og de to samarbejder til at trække lidt fra. På p3 ligger Jean-Eric Vergne og forsvarer sig mod Jake Dennis, men da da Costa tager det ternede flag rykkes JEV i kraft af sin tidsstraf automatisk fra p3 til p8.

Timer efter afslutningen af løbet sendes et revideret løbsresultat ud. Oliver Rowland er ny vinder, og JEV figurerer nu som 6’er. Sergio Sette Camara er samtidig rykket fra p7 til p15. Tydeligvis en tidsstraf, men ikke en som er meldt ud.

Misano løb 1 2024 revideret

Porsche meldte efter diskvalifikationen af Antonio Felix da Costa ud, at de ville appellere diskvalifikationen. Det handler om speederen i bilen.

Søndag køres andet løb i Misano, og de rigtige racerbaner byder på godt race og masser af overhalinger, og løb 1 bød for en gangs skyld på et løb uden Safety Car.