FE: Anderledes oplevelse for Gio

Antonio Giovinazzi i Dragon Penske Copyright Formula E

Antonio Giovinazzi er på vej mod Saudi-Arabien, men inden da har den kommende Dragon Penske Formel E-kører været i Valencia, hvor han har prøvekørt sit kommende kontor på Ricardo Tormo-banen.

Det var en anderledes oplevelse for den langhårede italiener.

“Det er en komplet anden kategori. Jeg har allerede kørt en masse biler, GT-, LMP2-, F1-biler. Så sætter jeg mig i denne bil og alt ser helt anderledes ud.”

Antonio Giovinazzi (ITA), Dragon
Copyright Formula E

“Jeg var virkelig forvirret fordi jeg har en del at lære. Hovedproblemet for mig er nedbremsninger fordi i F1 kan vi virkelig forsinke vores nedbremsninger på grund af den store downforce.”

“I denne kan du ikke.”

“Så jeg får en hård tid med det, men jeg husker, da jeg kørte Gen 1-bilen i 2018, og det var den samme ting.”

Antonio Giovinazzi (ITA), Dragon
Copyright Formula E

Testen i Valencia slutter først torsdag, men på grund af Saudi-Arabiens grand prix, så er Antonio allerede på vej mod Jeddah.

“Jeg mistede allerede nogle omgange i går, så det er ikke ideelt. Men sådan er det, så jeg skal fokusere mere på simulatoren for at vænne mig til bilen. Det er klart, at jeg ikke vil køre mange kilometre før det første løb.”

“Jeg vil bare prøve at køre en masse simulator på fabrikken i december og januar.”

“Jeg skal stadig køre F1 i to uger endnu, men efter jul vil jeg tage direkte til fabrikken for i det mindste at gennemgå alle procedurer.”

Antonio Giovinazzi
Copyright Alfa Romeo Racing

Dragon Penske har før vundet løb i Formel E. De har aldrig været mesterskabskandidater, men chancen for at vinde et løb eller to i Formel E er væsentlig større end i Formel 1, hvis man ikke sidder i en Red Bull- eller Mercedes-racer.

“Dette hold har haft nogle svære sæsoner, men vi ser forskellige vindere i Formel E, så du ved aldrig hvad der kan ske.”

“Jeg mener det er meget anderledes Formel 1, hvor du ved, at du tager til et løb hvor Mercedes eller Red Bull vil vinde.”