F1 indfører Long Lap Penalty

Her ses stykket, der skal køres som Long Lap Penalty Copyright Ewert Foto

MotoGP indførte det tidligere i år. Nu er det kommet frem, at Formel 1 også indfører den såkaldte Long Lap Penalty i Formel 1 pr. 1. maj. Det er en af de ting, der er blevet lækket fra mødet i tirsdags i SWG og TWG.

Long Lap Penalty eller som vi på dansk vil kalde for strafbane, er en ekstra omvej, som en kører kan tildeles, hvis han for eksempel laver en forseelse som Gaining an advantage/opnår en fordel ved ikke korrekt kørsel på banen.

Charles Leclerc viser ved testen i Barcelona den rigtige/hurtige vej rundt.
Copyright Ewert Foto

Den nye LLP skal ses som en mindre straf end 3 og 5 sekunders tidsstraf, men stadig som en straf. Afhængig af fordelen kan en kører tildeles op til to LLP i træk.

Første gang det bruges er ved løbet i Barcelona i maj måned, hvor man for enden af baglangsiden har Circuit de Barcelona-omvejen.

Daniel Ricciardo tester den lange vej rundt ved testen i Barcelona
Copyright Ewert Foto

Det skal dog siges, at det ikke er alle baner LLP kan indføres på. Monaco er en af de baner, hvor det ikke er muligt,  imens der er på andre baner arbejdes på at lave og placere LLP så det giver fornuft i forhold til banen.

En spændende mulighed som vi i Danmark kender fra f.eks. DTC, hvor en kører kan tildeles en strafbane for uregelmæssig kørsel.