F1 aflyser tre løb

Strabadserne kørerne skal igennem under et løb i Singapore er tæt på umulige. Varmen, koncentrationen og de mange sving, nedbremsninger og accelerationer kan få selv den bedste kører til at svede ekstra. Copyright Pirelli

Det er netop blevet offentliggjort, at Formel 1 må aflyse de tre løb i henholdsvis Japan, Azerbaijan og Singapore. De to gadebaner, Baku og Marina Bay Circuit, var ventet ville blive aflyst, men det overrasker alligevel med Japan, hvis løb er et af de mest populære på kalenderen.

Gadebaner kræver ekstra meget arbejde i forhold til de permanente baner. Det betyder ikke, at der så bliver tre løb færre på kalenderen.

Baku
Copyright Pirelli

Ross Brown udtalte i et interview med den officielle Formel 1-side, at der sagtens kan komme ekstra europæiske grand priser på kalenderen som erstatning. I interviewet nævner han Mugello (som vi skrev om på GPnews går), Imola, Hockenheim og portugisiske Portimao, som kun har afviklet nogle Formel 1-tests. Alle fire baner tror vi ikke på kommer på kalenderen.

Samtidig spekuleres der i et ekstra løb i Bahrain sidst i kalenderdelen, hvor der ikke skal køres på det normale layout, heller ikke det skuffende endurancelayout brugt i 2010, men det som nærmest kan kaldes en roval, hvor hele inderdelen af banen bliver sprunget over til fordel for en form for langsiden der fordeler to langsider.

Max Verstappen i Bahrain
Copyright Red Bull Contentpool

Det forventes, at vi har en endelig kalender op til Østrigs GP.