Er Lewis Hamilton den bedste kører nogensinde?

Lewis Hamilton Lewis' facebook

Når Lewis Hamilton slutter karrieren på et tidspunkt vil hans navn stå øverst på de fleste, hvis ikke alle, lister over ting i Formel 1. Det betyder dog ikke, at han er den bedste kører i Formel 1 nogensinde.

Hvem er verdens bedste kører nogensinde? Det er nærmest en religion på linie med Coca Cola eller Pepsi, Heinz eller Beauvais, Canon eller Nikon, Messi eller Ronaldo. Oftest er det en smagssag og selv om Lewis Hamilton både sætter og slår rekorder, så er det svært endegyldigt at give ham titlen som bedste kører i Formel 1.

Lewis Hamilton
Copyright Mercedes AMG

Jackie Stewart, der vandt VM tre gange i sin karriere, kørte dengang, hvor begravelser var en del af hverdagen. Han deltog i 99 løb, da han trak sig fra sit 100. løb af respekt for sin holdkammerat, Francois Cevert, der crashede og døde på Watkins Glens, er i tvivl.

Til avisen ’Mirror’ siger han:

”Lewis er en meget heldig mand at være i en position, hvor der er så meget support bag ham.”

”Hvad Leis gjorde var at skifte på det rigtige tidspunkt til Mercedes. Naturligvis er han en rigtig god kører. Men er han bedre end Sebastian Vettel? Eller Fernando Alonso, Alain Prost, Jim Clark, Ayrton Senna, Schumacher eller Jackie Stewart?.”

Lewis Hamilton og Sebastian Vettel i Mexico
Copyright Mercedes AMG

“Jeg tror han igen har en rigtig god chance for at vinde fordi de andre hold bare ikke har den performance eller holdbarhed, som Mercedes har.”

”Det er derfor, der har været så mange grand prix-sejre og verdensmesterskaber nu fordi bilen ikke bare er hurtig, den er også rigtig holdbar.”