Det kan koste hold

McLarens Zak Brown og Mercedes' Toto Wolff annoncerer Mercedes 2021-motorkontrakt Copyright McLaren Media

Formel 1 er i problemer. På trods af manglende kørsel, så er der stadig store omkostninger i Formel 1, og de omkostninger kan ende med at koste flere hold deres eksistens.

McLaren teamchef Zak Brown udtaler i et interview med ‘BBC’ om hvor store problemerne er.

“Formel 1 er ‘i en meget skrøbelig forfatning’ som et resultat af coronaviruskrisen og har behov for store ændringer for at overleve.”

Haas er helt sikkert et af de hold, der lider ekstra meget
Copyright Haas F1 Media

Dette er potentielt ødelæggende for hold, og hvis [det er ødelæggende] for nok hold – som ikke behøver at betyde mere end to – så er det meget truende med F1 som helhed.”

Budgetloftet indføres næste år, men det er alt for højt, siger Zak Brown. Lige nu lyder det på 175 mio. dollars, men beløbet skal ned. Teamcheferne skal mødes i dag (mandag, red.) og der skulle være enighed om at sænke budgetloftet til 150 mio. dollars, men ønsket fra flere teamchefer er, at vi kommer ned på 100 mio. dollars.

“Kunne jeg se – gennem hvad der foregår lige nu i verden, at hvis vi ikke tackler denne situation meget aggressivt – to hold forsvinde? Ja.

”Faktisk kunne jeg se fire hold forsvinde, hvis dette ikke håndteres på den rigtige måde.”

Det lykkedes ikke for Pastor Maldonado at få Williams til at lukke ned, men det kan være Coronaen kan koste familieholdet livet.
Copyright Williams F1 Team

Og på hvor lang tid det tager at bygge et F1-hold op, og i betragtning af den økonomiske krise og sundhedskrisen, vi er i lige nu, til at tro, at der ville være folk, der står klar til at overtage de hold, som der historisk har været … Jeg tro ikke timingen kunne være værre ud fra det synspunkt.”

“Så jeg mener F1 er i en meget skrøbelig tilstand i øjeblikket.”

Efter sigende skulle det være Ferrari og Red Bull, som ikke vil sænke budgetloftet yderligere.”