De unge kørere skal sikre fremtiden i Formel 1

Pierre Gasly Copyright Red Bull Contentpool

Når Lewis Hamilton og Sebastian Vettel stopper i Formel 1, så står den næste generation klar til at fortsætte de spændende kampe i løb såvel som i mesterskabet. Kørere som kender hinanden fra gokarttiden og har fremtiden foran sig.

Det sagde Pierre Gasly i et interview efter sejren på Monza.

Pierre Gasly foran Alex Albon
Copyright Red Bull Contentpool

Verstappen, Lance Stroll, Charles Leclerc, Lando Norris og George Russell – Forventer du, at Formel 1 vil se mindeværdige kampe mellem jer i fremtiden?

“Jeg er rimelig sikker på det, ja. Vi startede ret unge i gokart, og efter vi tog forskellige veje til Formel 1 på forskellige tidspunkter, men nu er alle tilbage på den samme grid, og vi ønsker alle at kæmpe sammen, ligesom vi gjorde i de gode gamle gokartdage.”

“Jeg tror vi også får det at se i fremtiden.”

Konkurrenter på banen, venner udenfor
Copyright Red Bull Contentpool

I virker alle frygtløse og fulde af sjov. Hvor positivt er det for Formel 1’s fremtid?

“Jeg mener det er godt. Folk sagde, at det var godt for F1 fordi det var et uventet podium, en overraskende sejr og det er, hvad folk ønsker at se.”

“De kan lide når det er uforudsigeligt. Jeg fik en masse god feedback efter løbet. Forhåbentlig får vi flere løb som dette i fremtiden.”

Coronatiden har generelt givet kørerne flere muligheder for at socialisere sammen med afstand. Foråret bød på en masse “simrace” mellem kørere fra Formel 1 og andre klasser, og ikke kun i F1 2019. Iracing og rFactor 2 er også blevet brugt flittigt.

I perioder kan det også virke som om, at der er krig mellem kørerne på gridden. Pierre Gasly har været fodsoldat i sin coronakarantæne i spillet Call of Duty, og her har han spillet med og mod Lewis Hamilton og Charles Leclerc.

Lewis Hamilton lykønsker Pierre Gasly
Copyright Mercedes AMG

Kan du tale os gennem dine Call of Duty-spil med Leclerc og Hamilton? Hvem vandt?

“Vi teamede faktisk op sammen. Det var anderledes, da vi normalt prøver at slå hinanden, og denne gang var vi nødt til at finde ud af at samarbejde for at vinde sammen.”

“Det var rigtig sjovt, og jeg kan rigtig godt lide Lewis, og Charles som jeg har kendt lidt længere. Jeg startede at lære Lewis at kende for to år siden.”

“Vi havde en del sjov og under CoVid19-tiden, hvor livet ikke var så sjovt eller spændende, og vi ikke havde særlig meget adrenalin eller spænding, så det var en rar måde at slappe af.”

“Når vi kommer til banen er det dog en anden historie.”