De korte nyheder

Verdens største F1-Lego bil Copyright SaudiArabianGP

Her kommer lige en lille opsamling af små nyheder, som ikke rigtig giver mening at lave i større format.

Miami Grand Prix bliver den 8. maj 2022. Det bliver en hel almindelig løbsweekend med træninger fredag, træning/kvalifikation lørdag og løb søndag, så ikke noget med sprintrace den weekend.

Et tweet på nettet siger, at Imola har skrevet kontrakt med FOM fra 2022 til 2025. Det er ikke bekræftet endnu.

I Saudi-Arabien har de leget med Lego-klodser. Her blev den sidste brik lagt til det, som er verdens største Lego Formel 1-bil, overværet af en repræsentant fra Guinness Book of Records.

Hver klods er blevet købt/doneret af borgere fra Saudi-Arabien og overskuddet går til EHSAN, som er Saudi-Arabiens egen velgørenhedsfond.

Der snakkes om Reverse Grid og en muligt Sprint race-mester til 2022-sæsonen, hvor 7-8 grand prixer vil få et sprintrace. Skulle det ske, så mister vi Alain Prost i Formel 1. Som den firdobbelte verdensmester siger:

“Jeg hader ideen om en omvendt startrækkefølge – Jeg hader det. Hvis de introducerer omvendt startgrids i Formel 1, så forlader jeg sporten.”

“Jeg mener det er det værste du kan gøre for Formel 1. Jeg vil hellere se et hold dominere fordi de har gjort det bedste arbejde.”

“Jeg er rigtig meget en traditionist. Jeg er heller ikke glad for point til pole position.”

Nyck de Vries blev verdensmester i Formel E
Copyright Mercedes EQ

Nyck de Vries har ikke opgivet Formel 1-drømmen, men han jagter den heller ikke for enhver pris. Det sagde han til hollandske ‘Formule 1’:

“Du kan nå Formel 1, men du ønsker også at være succesfuld der.”

“Jeg vil ikke kun deltage, jeg vil være en del af racet, hvis du forstår hvad jeg mener. Så bare at nå Formel 1 betyder ikke automatisk succes i karrieren.”

“At køre race i professionelle klasser og kæmpe om sejre er, hvad det handler om. Jeg kører i Formel E og Endurance racing, og de to discipliner giver mig tilfredsstillelse.”

Jean Todt, Stefano Domenicali og Nikita Mazepin
Copyright Haas F1 Media

F1-chefen Stefano Domenicali udtaler i et interview til ‘CNN Sport’, at der arbejdes på at få Sydafrika i kalenderen til 2023-sæsonen, men også at Marokko er en potentiel mulighed. I samme interview skulle det også fremgå, at det franske grand prix vil være en del af kalenderen.

En tradition kan være slut. Det forlyder, at Monaco får et weekendformat som vi kender, så der vil være træning fredag i stedet for torsdag, som ellers har været en tradition.

Vi mangler også stadig svar på om Qatar bliver en del af dette års Formel 1-kalenderen. I Italien sagde Stefano Domenicali, at svaret skulle komme ugen efter, men nu er endnu en uge gået, og svaret lader vente på sig.

Jamie Chadwick (GBR)
Copyright W Series

Slutteligt har W Series, der skulle have kørt de sidste to afdelinger i Mexico og USA meldt ud, at Mexico droppes af logistiske årsager og i stedet køres der to løb i USA på COTA-banen.