Boganm: Drivers on drivers

Cover Copyright Porter Press Publishing

GPnews har haft fornøjelsen af at læse den britiske interviewbog Drivers on drivers. Bogen der er lavet for at samle penge ind til Hope for Tomorrow, som støtter kræftforskning, er en interviewbog med historiske racerkørere og et par nye hotshots.

Primært britiske kørere og så et par store navne som f.eks. Emmanuelle Pirro, Mark Webber, Jody Scheckter. Hele 31 interviews er der i bogen, men det første som springer i øjnene er, hvor er Nigel Mansell?

Bogen er lavet af Philip Porter og udgivet på Porter Press Publishing. De fleste interviews står Philip Porter selv for, og det er klart de bedste interviews. Dem med mest kød på og over flest sider.

Kørerne svarer ærligt og for nogle måske overraskende. Specielt kørerne fra 50’erne frem til 70’erne er de mest ærlige. Det var her hvor man altid havde et sort jakkesæt med i bagagen, men også der hvor der er mest sammenhold mellem kørerne.

Indholdsfortegnelsen
Copyright Porter Press Publishing

Graham Hill bliver omtalt som en altid underholdende mand, men også en kører som må arbejde hårdt for resultaterne. Jim Clark og Jochen Rindt havde et naturligt talent, Damon Hill taler ud om sit forhold til David Coulthard og Michael Schumacher.

Ikke alle kørere i bogen har kørt Formel 1, flere af dem er indenfor sportsvognsverdenen, og generelt er interviewsene underholdende, men Philip Porter står ikke bag dem alle, og derfor ændrer interview-stilen sig.

Ben Edwards, Marc Cole, Louise Goodman m.fl. er også med som interviewere.

Jackie Stewart
Copyright Porter Press Publishing

Alt sammen sat sammen i en bog på 140+ sider i et kvadratisk format. Alle kørere har mindst et billede tilknyttet og tre danske kørere bliver nævnt i bogen.

Tom Kristensen naturligvis fra Allan McNish, George Russell kalder Kevin Magnussen for frygtløs og selv Superjohn (Nielsen) bliver nævnt.

Lewis Hamilton, George Russell, Lando Norris og Jamie Chadwick er med i bogen, men de fire interviews er en stor skuffelse. De er med for at gøre bogen aktuel og få nyere Formel 1-fans til at købe bogen, men de er reelt ikke andet end fyld.

Damon Hill
Copyright Porter Press Publishing

De får en dobbeltside hver, men den ene side er et billede af dem i en bil, så der er kun plads til korte F1racing/GPracing-spørgsmål. Virkelig en skuffelse når man ser på de andre interviews, så bogen skal ikke købes for de fire nye kørere.

Ser man bort fra disse og ellers er historisk interesseret, så kan bogen bestemt anbefales. Hvem mener Stirling Moss var en bedre kører end Juan Manuel Fangio?

Jamie Chadwick
Copyright Porter Press Publishing

Men hvor blev Nigel Mansell lige af blandt de engelske kørere?

Bogen kan købes hos flere britiske boghandlere, men Porter Press Publishing er faktisk de billigste, og så går pengene til et godt formål i Hope to Tomorrow.