Bliver AlphaTauri til Ford?

Yuki Tsunoda scorede point i Australien Copyright Red Bull Contentpool

AlphaTauri får nyt navn næste år, men nuværende teamchef Franz Tost var ikke til at hugge og stikke i under fredagens teamchef-pressekonference i Østrig. Kun at man snakkede med en meget attraktiv potentiel sponsor.

Faktisk førte man flere interessante samtaler, men at man nok skulle forvente, at der ville gå flere måneder før man kunne annoncere noget. Så hvor kommer Ford ind i det her?

Franz Tost
Copyright Red Bull Contentpool

AlphaTauri er baseret på det gamle Minardi-hold, der er bosiddende i Faenza, Italien. Det gør de også nu, men det gør de ikke næste år eller det er planen. AlphaTauri er i gang med at bygge et hovedkvarter i England, hvor det nye hold skal drives fra. Dog afsætter man ikke hovedkvarteret i Faenza, udtaler Franz Tost.

“Vi er i øjeblikket i gang med at bygge større faciliteter i England, men vi opgiver ikke Faenza-sitet.”

“Men vi ønsker at give vores medarbejdere muligheden for at arbejde, hvor det passer dem bedst. Man kan købe næsten alt i Formel 1, men ikke tid.”

Selv om det er Peter Bayer og Laurent Mekies, der overtager det italienske hold, så svarede den nuværende teamchef om fremtiden til ‘Kleine Zeitung’:

“Det er ikke besluttet endnu. Måske bliver jeg i en rådgiverrolle.”

Franz Tost og Peter Bayer
Copyright Red Bull Contentpool

Så holdets fremtid ligger i England, hvor de fleste hold har deres base.

Den nye teamchef Peter Bayer siger, at der vil komme et noget tættere samarbejde mellem Red Bull og AlphaTauri i fremtiden. Dog vil du ikke få en AlphaTauri RB19, da det ikke er tilladt, men det italienske hold vil tage så mange dele som muligt fra Red Bull.

“Det handler om at finde synergier. Vi kan ikke bare kopiere bilen, fordi FIA vil opdage det relativt hurtigt. Men det er tilladt at hente en masse dele fra Red Bull, men vi skal stadig udvikle centrale punkter, som aerodynamikken, selv.”

“Jeg tror synergier skal udforskes, men vi har ikke gjort det endnu. Det handler også om sponsorer og medarbejdere.”

“Vi skal også prøve at være konkurrencedygtige for talentfulde ingeniører og give dem muligheder.”

Næste års italiener bliver ikke en kopi af RB19
Copyright Red Bull Contentpool

Om næste års arbejdsfordeling mellem Peter Bayer og Laurent Mekies, siger han:

“Politik bliver også mere og mere vigtigt, så det bliver Laurent, der tager sig af racing og jeg vil tage mig af forretning.”

“Det er simpelt sagt, men det giver mening at gøre det sådan.”

Tilbage til Ford-delen, så forlyder det, at 2026-motoren primært vil være en Red Bull Power Train, mens Ford vil stå for hybriddelen. Derfor giver det mening, hvis AlphaTauri flytter tæt på Red Bull Racing og RBPT, og for at Ford skal få så meget opmærksomhed som muligt, kan de gå ind og blive titelsponsorer for holdet.

Men som Franz Tost siger, så bliver vi klogere om et par måneder.