Belgiens GP – Max tog sejr nummer 45

Max Verstappen vandt Belgiens GP 2023 Copyright Red Bull Contentpool

Max Verstappen jokede efter Ungarn, at han skulle skynde sig at vinde et nyt løb, så han ikke stod på nummer 44, som jo er Lewis’ nummer. Så det gjorde han med sejr i både sprint og løb. Regnen var frygtet, men bortset fra et par regndråber, kom der ikke noget.

Max startede dog fra p6, mens Charles Leclerc startede forrest med Sergio Perez på siden. Charles var hurtig nok i starten, men allerede på toppen af Kemmel-langsiden var Sergio Perez forbi. Her blev mexicaneren indtil Max Verstappen havde fået kørt sig op til Red Bulls anden kører.

Allerede i La Source-hårnålen fik Carlos Sainz presset Oscar Piastri i muren. Begge fik skade og Oscar Piastri udgik hurtig. Carlos Sainzs Ferrari var så skadet, at han faldt igennem feltet og udgik. Han gav dog en god chance og tog også et pitstop, men skaden var for stor. Dermed havde vi de eneste to DNF i løbet.

Ser man lige bort fra de to Red Bulls, så var der gode dueller i flere dele af feltet. Kevin Magnussen nåede tæt på pointene, men så røg dækkene som de plejer. Kevin sluttede p15, var på et tidspunkt på p11 og startede p16 efter at have fået tre strafplaceringer for at være kommet i vejen for Charles Leclerc under fredagens kvalifikation.

Cirka halvvejs i løbet kom der meldinger om regn. Der kom da også et par regndråber, men ingen kørere tog regnvejrs- eller intermediates på i løbet, hvor de fleste kørte to-stoppere.

Der var masser af gode kampe i løbet, hvor forskellen på dækkene gav gode opkørsler. Der var udenomsoverhalinger, og der var DRS-forbikørsler, men der var godt race og god vind. Et vindstød fik Max Verstappen til at redde bilen i Eau Rouge, og verdensmesteren havde dog også overskud til at drille sin løbsingeniør.

På næstsidste omgang kørte Lewis Hamilton i pit og skiftede til Medium. Bonuspointet for hurtigste omgang skulle ikke gå til Max Verstappen, og det lykkedes da også på sidste omgang at køre 1.47.305 og tage hurtigste omgang og bonuspointet.

Max Verstappen blev dog ikke overraskende Driver of the Day på sin ene hjemmebane.

Resultatet af Belgiens GP blev:

Belgiens GP 2023