Belgiens GP lever igen

Spa-Francorchamps Copyright Racing Point F1 Team

Belgiens Grand Prix var egentlig aflyst, da grand prixet faldt ind under betegnelsen større begivenheder og den slags havde Belgiens regering forbudt frem til den 31. august. En dag efter grand prixet skulle køres.

Til stor skuffelse for fans, kørere, hold m.m., men nu er der håb forude. For den belgiske regering har givet tilladelse til afholdelse af visse begivenheder, såfremt en masse sikkerhedsregler og procedurer overholdes.

Det vil sige, at grand prixet vil kunne blive afviklet, men uden tilskuere. Indtil videre på papiret ihvertfald, men det giver håb for at kørernes yndlingsbane kan blive en del af den reviderede kalender vi stadig venter på at se.

Chancen for at se F1-bilerne køre igennem Eau Rouge er blevet større
Copyright Pirelli

Følger du med i dansk motorsport, så har du måske læst, at flere TCR- og SuperGT-kørere har været ude og teste deres biler på Jyllandsringen og Padborg Park. Flere kørere bruger også gokartbanerne  til at holde sig i form, deriblandt Kevin Magnussen, Christian Lundgaard og Frederik Vesti.

Fra på mandag bliver der også åbnet for kørsel på Spa-Francorchamps, dog med et begrænset antal biler.

Spas bestyrelsesformand Melchior Wathelet udtaler til nyhedsbureauet ‘Belga’:

Vi har implementeret en række foranstaltninger for at overholde de direktiver, der er vedtaget af myndigheder for at garantere beskyttelsen af vores kunders, arrangørers, medarbejderes og partneres sundhed.”

Ifølge et uofficielt kalenderudkast skulle Belgien være en del af en tripple-header, der også tæller Spaniens GP og Italiens GP.