Barcelona test dag 1 – Lando hurtigst

Lando Norris Copyright Pirelli

Onsdag den 23. februar var ventet blandt Formel 1-fans. Det var første dag vi skulle se bilerne på en rigtig bane og så alle 10 hold på samme tid. Slut med CGI-billeder som ikke viste bilerne allligevel.

Første testdag handler om gennemcheck af systemer og tilvænning til de nye biler. Tiderne er ikke repræsentative, men kan give en ide om hvor bilerne er i forhold til hinanden. En bil som er fem sekunder langsommere end de andre eller tilsvarende markant hurtigere betyder som regel ikke lige så meget, så når kørerne om fire uger træder speederen i bund til det første løb i Bahrain.

Alfa Romeo havde nogle problemer, som er nemme at fixe, men kostede en masse tid. Her fik Robert Kubica lov til at få jomfrutestkørslen i den camouflagefarvede Alfa Romeo. Et livery som skjuler en masse detaljer, men som holdet er så glad for, at har udviklet en merchandiseserie i begrænset omfang til de ægte fans.

Mercedes havde både Lewis Hamilton og George Russell i bilen. Igen er tiderne ikke repræsentative, men fans af George vil glæde sig over, at han var tiendedele hurtigere end holdkammeraten.

Fans af Haas vil være frustrerede over, at Haas kørte markant færre omgange blandt deres to kørere. Nikita Mazepin døjede med en kølelækage og Mick Schumacher med en beskadiget bund.

Tiderne fra første testdag kan ses her.

Barcelona test dag 1 – 2022