Bahrain GP – 1-2 sejr til Ferrari

Charles Leclerc og Carlos Sainz Copyright Pirelli

Ferrari tog en flot 1-2 sejr i dette års sæsonåbner, der blev kørt i Bahrain. Efter 57 omgange i front kunne Charles Leclerc tage årets første sejr foran holdkammeraten Carlos Sainz. Det var ikke en nem sejr, der bød på flere gode kampe med Max Verstappen.

Red Bull fik en sæsonstart de helst vil glemme. Ingen af de to RB18-biler gennemførte, men det var på omgang 54 og og omgang 56, som først Max Verstappen, siden Sergio Perez, udgik på. Pierre Gasly i den anden Red Bull Technologies-motoriserede bil udgik på omgang 44 som den første kører, og den første kører der ikke blev klassificeret i løbet.

Kevin Magnussen blev løbets største overraskelse, og profiterede af de to Red Bull-bilers afgang. Det blev til p5 i comebackløbet i Formel 1 og en tangering af de to p5-løb i Bahrain og Østrig 2018. Mere end to års skuffende løb for Haas glemt som ved et trylleslag.

De to Mercedes-kørere havde ingen chance for sejren, men alligevel blev det til en 3-4 til verdensmesterholdet. De to placeringer var dog en foræring, da Red Bull udgik. Valtteri Bottas startede fra plads seks, men var nede og vende placeringerne udenfor pointene, men finnen var hurtig og gav Alfa Romeo deres bedste placering i Formel 1 siden plads 4-5 løbet i Brasilien 2019.

De tre britiske hold Aston Martin, McLaren og Williams havde alle en skuffende weekend. Specielt McLaren var ekstremt skuffende efter gode testkørsler før sæsonåbneren.

Charles Leclerc blev Driver of the Day, og hans kamp med Max Verstappen over flere omgange, hvor føringen blev byttet flere gange viste med tydelighed hvorfor Monegaskeren fik den placering.

Kevin Magnussens femteplads i Haas VF22 er blevet rost til skyerne i alverdens medier. Det er da også en vild præstation at sidde 14 dage tidligere og forberede sig på et 12-timers løb på Sebring i USA til at kvalificere sig som syver lørdag og køre et flot løb søndag.

Allerede denne weekend går det løs i Jeddahs gader i Saudi-Arabien. En bane som Kevin Magnussen ikke kender.

Bahrain GP 2022