Azerbaijans GP – kval – Leclerc igen i pole

Charles Leclerc Copyright Ferrari Media

Der stod Charles Leclerc øverst på resultatlisten, da lørdagens kvalifikation var slut. Det er pole nummer 15, samme antal som Felipe Massa opnåede i sin Ferrari-tid, med kun Niki Lauda og Michael Schumacher med flere.

Bag sig kommer til at holde en Red Bull, men det er Sergio Perez, som blev toer. Efter hans snak med Red Bull-ledelsen efter Spanien og kontrakforlængelsen, har den mexicanske kører fundet et helt nyt gear.

Lance Stroll var manden, der gjorde sig uheldigt bemærket. Først skøjtede han ind i en dækmur, og et par minutter senere smadrede han sin Aston Martin-racer godt og grundigt. Med så megen skade til følge, at der kom rødt flag.

Det gav et shootout, hvor kørerne lige kunne få et skud på avancement, og her blev Kevin Magnussen. Han røg fra plads 15 til plads 16 og ude i Q1. De manglende opdateringer hos Haas kan godt ses nu.

Q2 bød på farvel til begge McLaren og Alfa Romeo. Q3 blev det sædvanlige shootout mellem Ferrari og Red Bull. Inden sidste skud havde Carlos Sainz hurtigste tid, men den kunne han ikke forbedre i sidste forsøg. Det kunne Charles, Checo og Max, så Carlos er tilbage på sin vante startplads efter en Red Bul..

Kvalifikationens positive overraskelse var Sebastian Vettel, der trods en lignende skøjtetur i Q2 som holdkammeraten, alligevel avancerede til Q3 og plads ni. Pierre Gasly skiller de to Mercedeser, hvor det på ny var Russell der fandt sig bedst tilpas med bilens purpoising.

I eftermiddag køres løbet, og banens karakteristik byder på slipstreamdueller, men potentielt også safety car og rødt flag.

Baku 2022 startgrid