Andre motorer bedre end Ferrari

Kimi Raikkonen Copyright Alfa Romeo Racing

Ferrari er helt klart kommet med en bedre bil end sidste års model, men motoren har ikke haft den samme forbedring. De andre motorer er ‘Miles ahead’ ifølge Frederic Vasseur, der kører med den samme Ferrari-motor.

Det betyder dog ikke, at Alfa Romeo skifter Ferrari-motoren ud. Tværtimod fortsætter man med Ferrari i 2022 og frem. Til ‘Autosprint’ siger han:

“To andre motorer er milevis foran.”

“Vi er glade for motoren vi bruger, og vi har et godt forhold til Ferrari.”

Frederic Vasseur
Copyright Alfa Romeo Racing

“De har leveret power units til os i mange år, og arbejder hårdt på at forbedre dem. Forhåbentlig i 2022 vil vi se væsentligt fremskridt.”

“Ferrari-motoren er på niveau med Renault, men Mercedes og Honda er foran os.”

“Ferrari arbejder hårdt på at forbedre den, og vi arbejder hårdt på at forbedre bilen. Denne sæson har vi taget et stort skridt frem.”

Grunden til at Alfa Romeo har så ringe pointhøst skyldes, at Formel 1 er blevet mere holdbart/stabilt. Væk er de mange DNF og motoreksplosioner og kørerne er på et niveau, hvor der laves få fejl.

“Det skyldes delvist det faktum, at de hurtigere biler ikke har tendens til at udgå i løbene, men som jeg sagde, vi har haft fremskridt – Specielt med chassiset.”

“Vi vidste, at det ville blive en svær sæson, så vi har allerede fokuseret på 2022.”

Mattia Binotto
Copyright Ferrari Media

Ferraris Mattia Binotto udtaler til ‘Autosport’, at Ferrari kommer med en opgraderet motor til Charles Leclerc i Belgien. Årsagen til den opgraderede motor er, at alle motorfabrikanter har fået lov til at skifte en del på hver power unit-gruppe. Ferrari har kørt med en 2020-motor med nogle 2021-dele. Nu kommer de med de resterende dele.