Abiteboul bør få sparket

Teamchef Cyril Abiteboul Copyright Renault F1 Team

Renaults teamchef Cyril Abiteboul er en mand, der deler vandene for hans ledelsesstil og hans arrogante udtryk, som nok skyldes hans franske nationalitet. Om hans ledelsesstil er den rigtige, er lidt svært at svare på, men en mand som godt tør sige nej er Frans Verschuur.

En hollandsk GT4-teamchef, der i podcasten ‘F1 an Tafel’ langer kraftigt ud efter Cyril Abiteboul, som han mener bør blive udskiftet hurtigst muligt.

“Efter min mening er der tre af dem i Formel 1, der skal væk. Abiteboul, Claire Williams og Mattia Binotto.”

Cyril Abiteboul får skylden for Renaults manglende resultater og nu Daniel Ricciardos skifte til McLaren næste år.

“Lad os sige det på den måde – Renault har så mange penge tilrådighed.”

Halvdelen af de fire teamchefer bør få sparket
Copyright Red Bull Contentpool

“Men den mand har vist, at han er ude af stand til at gøre det han bør gøre. Man kan ikke få så dårlige resultater med så mange penge.”

“Jeg talte engang med Frederic Vasseur (nu Alfa Romeo teamchef, red.) omkring det og han sagde ‘Jeg kan ikke arbejde med den mand. Det bliver krig.’ Så han stoppede.”

“Abiteboul laver rod. Han havde to venner på toppen, men de er begge væk nu. Jeg tror snart det bliver for varmt for ham.”

Ralf Schumacher er også med den kritiske stemme og mener, at både Sir Frank og Claire Williams bør skiftes ud. Til ‘Speed Week’ udtaler Ralf:

“Det ser ud som om, at hverken Frank Williams eller hans datter er i stand til at styre holdet på en moderne måde.”

“Der er en masse ting galt med ledelsesstilen der.”

Claire Williams er en del af problemet, ikke løsningen.
Copyright Williams F1 Team

“Den vej burde have været ændret for mange år siden til en yngre ledelse. Jeg erfarede det selv – Tiderne har simpelthen ændret sig.”

“Jeg mener stadig, at det er et godt hold og med de rette partnere og penge, så ville jeg blive en del af det med det samme, men kun hvis Frank og Claire trækker sig helt og en god investor kommer om bord.”

En investor der muligvis kan være Dmitry Mazepin.

“Mazepin er i startblokken og er rigere end Latifi (Michael) og Stroll (Lawrence).”

“Indtil har han købt hvert hold til sin søn, fra Formel 3 og frem. Jeg vil ikke kritisere det fordi jeg er glad for, at der er folk der elsker vores sport og er villige til at investere så mange penge, selv om det er for deres børn.”