Østrigs GP – Kval – Bottas tog pole

Valtteri Bottas hurtigst Copyright Daimler Benz

Bevidst afkørsel eller en oversatsning? Uanset hvad du mener blev resultatet det samme. Valtteri Bottas cementerede sin pole position og nyeste hurtigste omgang på Red Bull Ring nogensinde? Lewis Hamilton blev 2’er søller 12 tusindedele efter og han var efter Valtteri Bottas, da afkørslen skabte gult flag i sving fire.

Max Verstappen sluttede 3’er og starter søndag på medium-dækkene, mens resten af Top 10-kørerne alle starter på soft. Inden vi fik det endelige resultat skulle vi igennem Q1 og Q2, der finder de bagerste fem kørere på gridden og de næste fem frem til plads 11.

Nicholas Latifi
Copyright Williams Racing

Q1 – Det var en lidt mærkelig kvalifikation. Det var ikke så overraskende, at Nicholas Latifi, der havde en afkørsel i lørdagens tidlige FP3, starter bagerst på gridden. Rookie og debutant på så hurtig en bane, så det var absolut godkendt at slutte kun 1.7 sekund efter Max Verstappen, der var hurtigste kører i Q1.

Der gik overraskende lang tid før de store drenge kom på banen og det var ikke fordi de kørte fantomtider. Feltet var dog tæt og det store ulvekobbel på banen efter Lance Stroll kortvarigt var hurtigst. Kevin Magnussen vart uheldig. Han blev spærret af Charles Leclerc i de sidste sving og endte på den triste 16. plads.

Romain Grosjean kom videre på yderste mandat, mens Kevin fik tidlig fyraften sammen med de to Alfa Romeoer og to Williams-kørere, hvor George Russell dog imponerede med plads 17.

Plads 15-20 fordeler sig således:

 1. Kevin Magnussen
  17. George Russell
  18. Antonio Giovinazzi
  19. Kimi Raikkonen
  20. Nicholas Latifi
Kevin Magnussen
Copyright Haas F1 Media

Q2 er speciel fordi den bestemmer de dæk, som Top 10-kørerne skal starte på søndag. Ingen kørere havde travlt med at komme på banen. Da kørerne endelig kom på banen steg tempoet og Lewis Hamilton kørte sig ned i 1.03.325. Max Verstappen var dog ikke specielt hurtig i forhold til Mercedes-kørerne, men årsagen var dækkene.

Max Verstappen kørte på de gule medium-dæk fremfor de røde soft-dæk. Sebastian Vettel var hele nede på plads 10 inden kørerne kommer ud til sidste forsøg. Alexander Albon var nede på plads 13 efter de to Alpha Tauri-kørere, og man kunne allerede se overskrifterne foran sig med Max i Top 10 og Albon ude i Q2.

Alex Albon presser dog sin Red Bull så mget, at han kører sig sikkert i Top 10. Det betød dermed et farvel til Sebastian Vettel og endnu en skuffelse til Ferrari. Max Verstappen var kørt på banen på soft-dæk, men da avancementet var sikret, satte han farten ned så han starter på medium søndag.

Dermed blev plads 11-15:

 1. Sebastian Vettel
  12. Pierre Gasly
  13. Daniil Kvyat
  14. Esteban Ocon
  15. Romain Grosjean
Sebastian Vettel
Copyright Ferrari Media

Pole Position findes i Q3 og alle kørere har de blødeste soft-dæk til rådighed. Første spørgsmål var om omgangsrekorden kunne slås og ende nede i 1.02-regionen. Det kunne den fandt vi ud af, da Valtteri Bottas satte den tid i første forsøg.

Charles Leclerc er hele 1.6 sekunder efter Valtteri Bottas efter første forsøg og det er ikke godt nok. Efter første kvalifikationsrunde er det kun Lando Norris, Daniel Ricciardo og Lance Stroll, der ikke har sat en tid. Lance Stroll er dog første kører på banen igen og han kører sig ind på plads seks. Resten af feltet er nu også på banen

Valtteri Bottas sætter personligt bedste tid i første sektor af banen, men kører så af i sving fire. Lewis Hamilton var efter finnen, men kommer alligevel i mål kun 0.012 sekund efter Valtteri Bottas. Altså forbedrede han sig på sin sidste omgang, hvilket han ikke må når han passerer en gul flagzone. Selv siger han, at han ikke så noget gult flag, men kun en støvsky og først da han kørte igennem sving seks så han Bottas et godt stykke inde på græsset.

Han er nu kaldt op til stewards og får muligvis en straf, men selv hvis de sletter hans bedste tid, så vil han starte toer. Flere andre kørere forbedrede sig og Lando Norris kørte sig imellem de to Red Bull-biler.

Top 10

 1. Valtteri Bottas
 2. Lewis Hamilton
 3. Max Verstappen
 4. Lando Norris
 5. Alex Albon
 6. Sergio Perez
 7. Charles Leclerc
 8. Carlos Sainz
 9. Lance Stroll
 10. Daniel Ricciardo