Wurz utilfreds med Liberty Media

Pierre Gasly foran Kimi Raikkonen Copyright Pirelli

2020 skulle have været rekordåret med 22 løb på kalenderen. Det satte corona en stopper for, men alle rygter peger på en ny kalender med rekordmange løb. Hele 23 skulle der stå på det kalenderudkast, som holdene har modtaget, men som pressen ikke har set endnu.

23 løb kommer til at give ekstra stress på specielt mekanikere og ingeniører, og flere hold heriblandt Mercedes og Alpha Tauri snakker om rotation af medarbejdere i 2021 for de ikke skal brænde ud.

Samtidig spekuleres der i flere løb af todagesformatet, som blev prøvet bevidst i Emilia-Romagna GP og ubevidst i Eifel GP på Nurburgring. Det kommer dog til at koste de forskellige baners promotorer, der har en dag mindre til at tjene de store summer ind som Formula One Management kræver.

Kørerne har det nemt, men teamet bag kørerne og banerne får det hårdt med komprimerede, men flere weekender på kalenderen.
Copyright Alfa Romeo Racing

Alex Wurz er dog ikke fan af den nye tendens. Som præsident for Grand Prix Drivers Association udtaler han sig. Til østrigske ‘ORF’ udtalte han:

“Fordi personerne i Formel 1 allerede er på grænsen med 21 løb, så prøver de nu at forkorte løbsweekenderne.”

“For eksempel ved at aflyse fredagen til seks grand prixer, så giver det to ekstra løbsweekender, men Formel 1 laver også penge på den måde.”

“Det er arrangørerne, der betaler for grand prixet, så det er banen, der betaler de ekstra omkostninger. Det handler kun om penge.”

“Det koster dem (promotorerne, red.) næsten det samme, men nu vil de kun have to dage til at tjene pengene tilbage.”

“Banernes profit er derfor nedadgående, men det virker ikke til at betyde noget for rettighedshaverne i Formel 1.”