USA’s GP – Kval – Bottas på pole

Valtteri Bottas Copyright Mercedes AMG

Kvalifikationen til USA’s Grand Prix skal til at gå i gang. Banen i USA er ikke umulig at overhale på, men det er alligevel altid et godt udgangspunkt at starte forrest eller som minimum langt fremme, da der godt kan blive trængsel i første sving.

Williams burde være sikre på de to sidste pladser og da Sergio Perez alligevel starter fra pit lane, så er det ikke sikkert, at mexicaneren går all-in i kvalifikationen. Han har intet at vinde, men alt at tabe, så der burde kun være to pladser der skal fokuseres på i Q1.

Robert Kubica er første mand på banen. Han bliver dog hurtigt efterfulgt af en del andre kørere, men første hurtige tid står Charles Leclerc for i 1.34.696. Den burde blive slået i løbet af de 18 minutter i Q1. Alexander Albon er første mand under 1.34.

Nico Hulkenberg
Copyright Renalt F1 Team

Lewis Hamilton kører hurtigste tid med otte minutter tilbage af Q1. Kevin Magnussen har stadig ikke kørt en tid hjem, men da han først kommer over målstregen bliver han 10’er. Begge Alfa Romeo-biler er i nedrykningszonen.

Med fem minutter tilbage er Romain Grosjean på plads 15 og i farezonen for at ryge ud. Med under to minutter tilbage er de første kørere til slutforsøget  på banen. For de to Alfaer står meget på spil. Lando Norris forbedrer sig til plads 1 i sidste forsøg.

Antonio Giovinazzi forbedrer sig, men efter få sekunder i sikkerhed bliver han skubbet ned på plads 16. Kevin har kørt 7. bedste tid.

 1. Antonio Giovinazzi
 2. Kimi Raikkonen
 3. George Russell
 4. Sergio Perez
 5. Robert Kubica
Max Verstappen på COTA
Copyright Pirelli

Q2 skal til at starte og her kommer strategien til at spille en rolle. For de 10 hurtigste kørere skal starte løbet på de dæk som de kører hurtigste tid med.

Tiden er gået I gang, men ingen kørere holder klar. De to Mercedes og de to Ferrari er de første som kommer på banen. De er alle på medium-dæk. Lewis når lige at komme op til trafik, da han slutter sin omgang.

Kevin Magnussens første omgang er god nok til plads 8. Alexander Albon bliver første kører under 1.33. Tiden er dog sat på soft-dæk, som er det hurtigste dæk. Max Verstappen på medium blander sig også i toppen.

Kevin er med seks minutter tilbage på plads 10. Med 3½ minut tilbage ses Lance Stroll på banen. Med 2½ minut tilbage er der travlt på banen. Nico Hulkenberg skubber Kevin ud af Q3 og da den sidste bil er kørt over målstregen er begge Ferrarier nede i 1.32

Lewis Hamilton og Max Verstappen har en kontrovers på banen. Kevin slår igen Romain i kvalifikationen. Pierre Gasly er på ny i Q3 og han har genfundet formen.

Plads 11 til 15 blev:

 1. Nico Hulkenberg
 2. Kevin Magnussen
 3. Daniil Kvyat
 4. Lance Stroll
 5. Romain Grosjean
Lando Norris
Copyright Pirelli

Mercedes er igen de første på banen. Kan sølvpilene tage pole position? Fælles for alle kørere er, at de kører på soft-dæk. Top fem er lynende hurtige. Valtteri Bottas kører hurtigste tid i 1.32.029 med Sebastian Vettel 12/1000 dele efter.

Med under tre minutter tilbage starter Max Verstappen det andet skud på pole position. Sebastian Vettel er lynende hurtig ved første mellemtid, men han taber tid i både anden og sidse sektor.

Valtteri Bottas tager pole position igen. Lewis Hamilton slutter helt nede på plads fem. Charles Leclerc bliver igen slået af Sebastian Vettel.

Top 10 blev:

 1. Valttero Bottas
 2. Sebastian Vettel
 3. Max Verstappen
 4. Charles Leclerc
 5. Lewis Hamilton
 6. Alexander Albon
 7. Carlos Sainz Jr.
 8. Lando Norris
 9. Daniel Ricciardo
 10. Pierre Gasly